Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Ångra betalfil - eEkonomi

Hej!

Råkade skicka iväg fel fakturor i betalfilen. Går det att ångra den?
4 SVAR 4
Moa Lundberg
CONTENT PRODUCER

Hej!

Har du skapat en betalfil under Inställningar - Import och export? Denna går inte iväg för betalning förrän du laddar upp den på din internetbank där du godkänner utbetalningarna.

Har du istället en bankkoppling och betalningarna skickas automatiskt, gäller för Handelsbanken och Danske bank, så får du välja att inte godkänna betalningen på banken. Ett tips för framtiden om du har bankkoppling; vill du att en leverantörsfaktura inte ska gå iväg för betalning går du in på leverantören och bockar i Autogiro. Då följer fakturor för den leverantören inte med över till banken!

Ha det fint!

/Moa
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hejsan Moa,
Svaret är ju eventuellt lite av att stoppa huvudet i sanden. Vi har inte bank automatiskt vilket man får vara ohyggligt tacksam för. Så filen är ju inte ivägsänd.

Tyvärr går det ju dock inte att backa statusen på fakturorna i programmet heller utan även om filen aldrig skickas till banken så står det att den är med i en betalfil.

Nu har vi fått veta att vi därför får lägga in rätt många fakturor manuellt i stället för att kunna backa dem och skapa nya betalfiler.

Har ni någon lösning på den delen?
Moa Lundberg
CONTENT PRODUCER

Hejhej Tobias!

I dagsläget är det precis som du nämner, det går inte att backa statusen på fakturor som är med i en betalfil. Det går inte heller att skapa betalfiler på redan exporterade fakturor, alltså fakturor som redan ligger med i en tidigare betalfil. 

Förstår att det hade underlättat om ovan gick att genomföra. Vi har ingen klockren lösning på detta i dagsläget, men jag ska skicka det vidare som ett önskemål till vår utvecklingsavdelning.

Ha det fint!

Moa
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej allihopa!

Jag kommer med härliga nyheter såhär en onsdagseftermiddag 🙂 

Idag har vi släppt en ny version av Visma eEkonomi. I den nya versionen finns möjlighet att Ångra LB-fil. Det går att ångra en hel LB-fil så att du kan skicka om enstaka eller alla betalningar. 

Läs gärna mer om funktionen och övriga nyheter i forumtråden "Nyheter i eEkonomi 18 oktober". 

Ha en fin onsdag!

/Lovisa