Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Avaktivera konton - eEkonomi

Hej! Vi är en ideell förening som inte har användning av de flesta kontona i kontoplanen. Jag lyckas inte avaktivera en rad med konton. Det verkar vara konton som har med moms att göra, tex försäljningskonton. Vi har ingen moms varför vi inte vill ha sådana konton tillgängliga i kontoplanen. Det går inte att bocka ur rutan "Aktive" på dessa konton. Hur gör jag? Jag har behörigheten administratör. Hälsningar /Håkan
2 SVAR 2
Theodor Ahlström
ANSTÄLLD

Hej Håkan,

Om kontot inte är ett standardkonto så kan du inaktivera detta under Inställningar - Kontoplan. Klicka på kontot och välj Redigera. Bocka ur Aktiv

Om kontot är ett standardkonto så går det inte att inaktivera. Är det ett standardkonto står det Ej redigerbar standardpost när du är inne under Redigera på kontot.

Om ett konto är kopplat till en artikelkontering så går det inte heller att inaktiverar kontot, detta för att om man skulle göra en försäljning med denna artikelkontering så skulle det inte finnas något aktivt konto kopplat. 
Du kan se om kontona som du försöker inaktivera finns valda i någon artikelkontering om du går till Inställningar - Artikelkonteringar - Redigera och till höger ser du vilka försäljningskonton som är kopplade. 

Som svar på din fråga så kan man säga att dessa försäljningskonton som är kopplade till moms ligger som standardposter i programmet och därför inte går att inaktivera 

Mvh. Theodor 
Fd medlem
Inte tillämpbar

Det är väldigt viktigt att kunna inaktivera konton som är kopplade till moms i en verksamhet som inte är momspliktig. Som det är nu kan jag tyvärr inte rekommendera programmet till ideella föreningar.
Är specialiserad just på ideella sektorn. Det tar otroligt lång tid att rensa kontoplaner så att det går att skriva ut. Har 1131 inaktiva konton och  138 aktiva, varav många fortfarande aktiva som inte ska kunna användas.