Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Lars Da
MEDLEM

Bokföra försäljning land utanför EU

Hej

Vilket konto skall man använda vid försäljning till land utanför eu?Har tidigare fått olika svar men i bokslut  och NE deklarationen hamnar summan i R1 momspliktig försäljning.I vårt tidigare program användes konto 3105 men det fungerar inte i Visma eekonom. Enligt Bas 2022  konto 3100 .Hurändrar jag redan gjorda deklarationer och årsbokslut? (inte inlämnade)Tacksam för hjälp.

Lars D

 

Innehållet i tråden är verifierat av Visma Spcs 23-03-01

3 SVAR 3
AnnicaL
CHAMPION

Du kan alltid lägga upp egna konton så att du får 3105 som du är van vid. Ange i så fall momskod 36 på det kontot.

 

Hur du ska ändra på din NE-bilaga beror nog på vilket program/vilken modul du använt för att skapa bokslutet och deklarationen. 

Hej AnnicaL

Vi använder eeconomis deklarationsmodul.

tackar för hjälp.

Lars D

Hej Lars!

 

Under Inställningar - Artikelkontering ser du hur artiklarna är konterade. I standardartikelkonteringarna för tjänster används konto 3045 och för varor används konto 3055 för Export utanför EU. Dessa konton är kopplade mot R2 - Momsfri försäljning i NE-blanketten.

 

Väljer du att använda konto 3100 eller 3105, så hamnar dessa på R1 - Försäljning och utfört arbete samt övriga momspliktiga intäkter

Du kan flytta konton inne i Deklaration/Årsredovisning, men vi rekommenderar att använda standardkontona som förelås i artikelkonteringen för att göra det lättare för dig i deklarationsarbetet.

 

Varmt välkommen tillbaka till forumet och trevlig helg!

/Tinne