Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Bokföringslagen och molntjänster

Hej, har en fundering utifrån att jag som IT-konsult hjälper några redovisningsbyråer med deras system. De i sin tur rekommenderar lösningar åt sina kunder och hjälper dem med bokföringen.

Enligt bokföringslagen ska bokföringen lagras i Sverige. Den får lagras utanför Sverige, inom EU men då ska Skatteverket informeras om detta. Vismas servrar ser ut att ligga i Microsofts Azure i Holland så mina frågor är:

- Lagras bokföringsdata i Holland för era tjänster?
- Informeras kunderna om detta på något sätt så att de kan informera Skatteverket?


4 SVAR 4
Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST

Hej Christer! 

Vi har en tidigare skapad forumtråd som berör det du efterfrågar, Arkivering av räkenskapsinformation där vi beskriver bland annat detta. 

När Visma Spcs hanterar elektronisk räkenskapsinformation i Azure (Microsofts molntjänst) tar vi daglig säkerhetskopia som lagras i Sverige, och vi kan om Skatteverket skulle kräva det, sätta upp en miljö i Sverige så att säkerhetskopian kan läsas. Vi har i diskussioner med Skatteverket konstaterat att vi på så sätt uppfyller reglerna om lagring av räkenskapsinformation i Sverige.

Du kan även läsa mer om detta på vårt Trust Centre

Hoppas att detta var svar på dina frågor annars är du välkommen att höra av dig igen! 

/Nellie 
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej igen, skatteverket godkänner inte den hanteringen då det inte uppfyller lagens krav på att bokföringen i original lagras i Sverige.

Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Christer! 

Det är inte den uppfattning vi har fått i våra diskussioner och vår tolkning av bokföringslagen då vi har en en lösning då vi alltid lagrar en daglig kopia av både primär och sekundär information på ett datacenter i Sverige (Visma Spcs- Växjö). 
Kan inte du kontakta mig direkt på susanna.lindkvist@visma.com så kan vi pratas vid?
Fd medlem
Inte tillämpbar

Tackar, det var precis vad jag behövde ha svar på.