Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

SoftBear
MEDLEM

Fel utbetalningsdatum i fil till bank

Hej! 😄

Jag har en bankkoppling till SEB och har skapat ett lönebesked i Visma med rätt utbetalningsdatum 28/7 men i filen till banken så valde den automatiskt den 25/7 vilket jag inte märkte förrän jag kollade Kommande Händelser i banken. Nu är det så att jag inte har pengar på kontot förrän den 28/7, vet inte hur mycket av ett problem det är men jag vill ändå lära mig hur man löser den här typen av problem inför framtida strul.

 

Om jag fick drömma skulle jag vilja att det bara var att ta bort utbetalningen i banken och skicka om filen från Visma med rätt datum. Är det möjligt?

 

Har hittat några instruktioner där man skulle kopiera lönebeskeded, välja samma utbetalningsdatum och sen typ lägga minus framför beloppet för att få lön och skatt att kvittas, för att till sist skapat det "riktiga" lönebeskedet. Men där stod det också en varning om att beloppet kunde vara lägst noll och aldrig minus så jag fattar inte riktigt hur det är tänkt att funka.

 

Några tips? 🙂

 

Mvh

Lars

 

 

1 SVAR 1
Tinne Lestrin
MODERATOR

Hej Lars och välkommen till Visma Spcs forum!


Utbetalningen av lönen ska göras på utbetalningsdatumet som väljs på lönebeskedet, så det låter märkligt att utbetalningsdatum ändå blev 25/7, trots att du valde 28/7.
Jag skulle vilja be dig att ta en extra kik på om det står 28/7 på lönebeskedet. Om du har råkat skapa lönebeskedet på fel datum, dvs att det står ett annat datum på lönebeskedet, så hittar du instruktioner här under rubriken "Jag har skapat ett lönebesked med fel datum" för att se hur du rättar till det.


Om det står 28/7 på lönebeskedet så behöver vi kika på det tillsammans med dig för att se vad som kan ha blivit tokigt, då är det bäst att du kontaktar vår duktiga support så att de får koppla upp sig mot dig.
 

Önskar dig en fin dag!

/Tinne