Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

Hur bokför man ändrad moms från föregående år i Visma eEkonomi?

Hej,
I samband med att jag gjorde årsavslut för 2016, upptäckte jag att jag betalat in felaktig moms vid 9 tillfällen under 2016, så jag rättade momsen år 2017 hos Skatteverket. Total ändring blev 4183 kr. Jag har laddat ner en SKV fil från Skatteverket gällande alla händelser på Skattekontot. Då jag visste att Skatteverket skulle dra dessa belopp, så betalade jag först in 4183 kr till mitt Skattekonto. Sedan har Skatteverket på Skattekontot dragit 9 olika belopp som totalt är på 4183 kr. 

Min fråga är, dessa 9 belopp som är ändrade momsbeslut för 2016 på mitt Skattekonto för 2017. Hur ska jag matcha dessa beslut på Skattekontot i Visma Eekonomi? 
1 SVAR 1
Highlighted
ANSTÄLLD

Re: Hur bokför man ändrad moms från föregående år i Visma eEkonomi?

Hej Farli,

Om jag har förstått dig rätt så hade du betalt in för lite moms och det är åtgärdat hos Skatteverket men du har inte gjort om några momsredovisningar inne i ditt Visma eEkonomi vilket innebär att det aldrig bokades upp nån skuld på konto 2650 , redovisningskonto för moms.

Själva inbetalningen till Skattekontot är redan bokfört och då 1930 kredit och 1630 debet.

Hur har du kommit fram till att  du har betalat in för lite och hur ser det idag ut på konto 2650 har du där ett belopp som inte stämmer överens med din senaste momsredovisning?

Återkom gärna med mer info.

Ha en fin dag!
/Cecilia