Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Hur redigerar jag artikelkonteringen på en artikel? - eEkonomi

Försöker att redigera en artikelkontering i eekonomi men hittar inte vettig info hur jag ska göra. Det blir fel försäljningskonto på alla mina fakturor som hhag sedan måste rätta manuellt. 
När jag tar upp artikelkonteringen finns en redigeraknapp, men det går ändå inte att redigera, varken under artiklar eller under artikelkontering. Det går inte heller att ta bort kontot ur kontoplanen. Någon som varit med om detta och vet hur man gör?
4 SVAR 4
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej!
I programmet finns artikelkonteringar som vi har skapat, som är standard. Inne på dessa artikelkonteringar kommer du se att det står "Ej redigerbar standardpost" på sort. Dessa kommer du alltså inte att kunna ändra. För att själv kunna lägga till de konton du önskar behöver du skapa en egen artikelkontering. Läs mer i stycket Lägg till ny artikelkontering

De konton som kommer upp att välja när du skapar en ny är styrda av vilken momskod du har på dina bokföringskonton. 

/Sanna

Fd medlem
Inte tillämpbar

VARFÖR HAR NI STOPPAT IN EN FAKTURERINGSAVGIFT PÅ 25% I EN AV MINA ARTIKLAR????? JAG HAR INGA FAKTURERINGSAVGIFTER! Nu har detta lett till att jag i resultaträkningen kan läsa att jag har 22 528 kronor i faktureringsavgift! Eftersom denna artikelkontering INTE går att inaktivera undrar jag: Vilka företag har
25 % faktureringsavgift????? KAN NÅGON HJÄLPA MIG???
Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej Alingo,

Artikelkontering Expeditionsavgift 25% som bokförs mot konto 3540, faktureringsavgifter har alltid funnits i eEkonomi. 
Hur den sedan har lagt sig på en av dina artiklar som du har i ditt program kan jag ej svara på.
Det viktiga är att se till att ingenting mer som inte ska bokas på detta gör det.

Till att börja med så kontrollera dina artiklar som du har idag under Försäljning - Artiklar - Redigera, se vad du har på raden Artikelkontering och kolla så att ingen artikel har inställningen mot Expeditionsavgift 25%.
Byt i så fall till den korrekta, vanligtvis varor 25% eller tjänster 25%.
Gå sedan in på den artikeln som heter Expeditionsavgift och välj att inaktivera den genom att bocka ur rutan Aktiv längst upp till vänster.
Därefter kan du gå tillbaka in under Inställningar - Artikelkonteringar  och även inaktivera artiklekonteringen Expeditionsavgift 25% så kan man ej använda den efter det.

Det sista du sen får göra är att boka om ditt belopp på 22 528 kr som har hamnat på konto 3540 och flytta över det till rätt försäljningskonto. Detta gör du enklast genom en manuell verifikation under Bokföring - Verifikationer.

Hoppas du löser det annars får du återkomma.

Ha en fin kväll!
/Cecilia
Fd medlem
Inte tillämpbar

Tack!