Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Magnus24
MEDLEM

Inbetalning av kundfaktura automatiskt matchad av Visma - eEkonomi

Hej,

När jag precis skulle ta itu med bokföringen av oktober månad upptäckte jag att en inkommande betalning av en kundfaktura i november redan blivit matchad automatiskt av visma utan att jag har gjort någonting och utan jag fått något meddelande.

Jag noterade det då ordningsföljden av verifikationerna jag börjat skapa för oktober inte stämde mot mina tidigare skapade verifikationer, utan något mer hade slunkit in så att säga.

Är detta någon ny feature som har smugits in eller ett fel?

I vilket fall som helst så föredrar jag om det är som det har varit tidigare dvs jag själv väljer när jag matchar/bokför fakturor så att jag inte behöver sitta, leta o sortera in efteråt vilket kostar mig mer tid (och även att behöva sitta och skriva foruminlägg).

Mvh

Magnus
4 SVAR 4
Assistent
VISMA CERTIFIERAD BYRÅ

Kan det vara så att du har funktionen där bankkontoutdraget läses in per automatik från banken och bankhändelser matchas?
Pacsac
CHAMPION


Vi bankkoppling så avstäms en del in och utbetalningar automatiskt
Det gäller när det inte är frågetecken om vad det är, t.ex. diff i datum, belopp, oklart angivet fakturanummer eller två lika belopp samma dag

Magnus24
MEDLEM

Jag har haft bankkoppling länge och det funkar ju jättefint med avstämningen så att det bara är att klicka på  en grön "matcha" och man då kan ta hand om verifikat och verifikationsnummer som syns tydligt, men det har inte hänt tidigare att saker matchas/bokförs utan att jag väljer att göra det.

Vill man ha lite ordning i verifikationsserien så tycker jag att en sån funktion stjälper mer än det hjälper om man ska sitta o sortera in i efterhand o klura ut vilka fakturor som fått vilka nummer.
Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej Magnus,

Jag ser att du har haft en aktiv bankkoppling en längre tid och med den banken du har har det inte ändrats någonting i förfarandet.

När programmet har valt att matcha något per automatik precis som Pacsac skriver så kollar programmet om händelsen har uppfyllt följande kriterier:
 
  • Kriterier för att fakturor ska matchas är:
  1. OCR (finns inget OCR så tittar vi inte på referens över huvud taget utan går vidare till belopp)
  2. Belopp
  3. Datum (+/- 5 dagar från förfallodatumet)
  • Kriterier för att fakturor ska bokföras automatiskt:
  1. OCR
  2. Belopp
  3. Datum (+/- 10 dagar från förfallodatumet)
 
Är det nåt mer du funderar över år du återkomma antingen här eller ta kontakt med vår support via telefon eller chatt.

Ha en fin dag!
/Cecilia