Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Korrigering av kontantförsäljningsverifikation - eEkonomi

Hej, jag skapade en kontantfaktura i samband med att jag sålde en inventarie. Problemet är att i samband med att jag skapade denna så skapades en automatisk verifikation om vanlig försäljning. Nu måste jag försöka ändra detta så att verifikationen avser försäljning av inventarie och det går inte att vända verifikationen som man brukar kunna göra under åtgärder utan bara ändra momskod..
Hur ska jag göra?

Tack för svar!/ Magnus
1 SVAR 1
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej! 

Om du går in på Bokföring - Inventarier så kan du markera inventariet och välja Åtgärder - Sälj inventarie. Därefter ska du, precis som du gjort skapa en händelse för själva försäljningen.
Vilket konto försäljningen bokförs på styrs av din artikelkontering. Du kan i listan över fakturor eller på verifikationen se vilket bokföringskonto som försäljningen bokförts på. Försäljningskontot hamnar i kredit. Lättast är om du bokar om detta på en manuellt verifikation. Gå in på Bokföring - Verifikationer. Bokför försäljningskontot i debet och lägg till det konto du vill ha istället i kredit. 

Anledningen till att du inte kan korrigera bokföringsuppgift är att det är en kundfaktura. Om det inte är en kontantfaktura utan en vanlig faktura så kan du välja Åtgärder och Ångra. Då vänds fakturan, men i ditt fall rekommenderar jag lösningen enligt ovan. Se till att kontrollera dina artikelkonteringar nästa gång du säljer ett inventarie.