Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Highlighted
NY MEDLEM

Kreditera en förfallen faktura - eEkonomi

Hej,
jag har gjort en faktura som blev fel. Kreditera den och det blev rätt. Dock har det blivit fel nånstans, då det finns en till faktura på samma belopp som jag krediterade. Den fakturan är obeltald och skall ej betalas. Dock kan jag inte kreditera denna. Den är förfallen. Hur får jag bort den?
2 SVAR 2

Re: Kreditera en förfallen faktura - eEkonomi

Hej Johader,


Du har flera fakturor på samma belopp, om det är en kreditfaktura som tar ut en debetfaktura så kan du efter att du har krediterat fakturan välja att Kvitta kreditfakturan mot debetfakturan för att de två fakturorna ska ta ut varandra i bokföringen. För att kvitta så går du in på kreditfakturan och väljer Åtgärder - Kvitta - och väljer mot vilken debetfaktura som den ska kvittas mot. Kolla om det är så att någon av dina kreditfakturor ska kvittas mot någon debetfaktura i kundreskontran. Kolla sedan vilka fakturor som finns kvar som obetalda för att ta reda på vad du ska göra med dessa.


Om du har krediterat en debetfaktura en gång så kan du inte kreditera den på nytt. Det kan då vara så att det finns en kreditfaktura som ska kvittas mot faktura 1012 som du nu vill kreditera? 


Återkoppla gärna om det var så att jag inte förstod dig rätt eller om du har ytterligare frågor.
/Theodor
NY MEDLEM

Re: Kreditera en förfallen faktura - eEkonomi

Hej Theodor,
efter mycket analyserande och läsning så har jag äntligen fått bort den.
Tack snälla.
/johanna