Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Jocke W
MEDLEM

Lön direkt

Hej!

 

Skall nu skicka min första lönekörning till mig själv som anställd i mitt AB. Jag har en förmånsbil och försöker lägga till det i Lön Direkt under återkommande lönerader 2101. Men den posten verkar inte finnas.

Sedan har jag "tankat" el hemma hos mig som privatperson och skall då lägga till drivmedelsförmån. Är dock osäker på om det är 7398 Drivmedelsförmån eller Drivmedelsförmån upphöjt värde? Och sedan vad skall det stå i raderna "Antal" och "a´pris"? Misstänker att antal är antalet körda km? Men á-pris är en kostnad på vad?

 

Tacksam för svar

/ Mvh Jocke W

2 SVAR 2
Jocke W
MEDLEM

Har lyckats få svar på min ena fundering gällande bilförmån 2101. Enligt Visma support så verkar den funktionen inte fungera i programmet än så länge. Så under tiden skall hen lägga till 2101 Bilförmån manuellt i den aktuella lönekörningen.

Men skulle vara tacksam om någon med erfarenhet kunde hjälpa att förklara hur jag ska skriva gällande drivmedelsförmån eftersom jag nyttjar bilen både i tjänst och privat? 

/ Mvh Jocke W

Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej @Jocke W 

 

När det gäller bilförmån så har vi ett fel för tillfället i Visma Lön Direkt som rör bilförmån och återkommande lönerader. Läs mer om det här

Detta innebär att du får lägga till lönearten Bilförmån direkt på lönebeskedet tills vidare.

 

För drivmedelsförmånen är det både Drivmedelsförmån och Drivmedelsförmån upphöjt värde som du ska använda.

I Visma Lön Smart och Visma Lön 300/600 anger man 1,0 respektive 0,2 i antal och sen totala marknadsvärdet för det förbrukade drivmedlet, och det är samma hantering även i lönetjänsten Visma Lön Direkt. 

 

Så här är beskrivningen på lönearten i Lön 600 och jag tar med den här då den förklarar på ett enkelt och bra sätt:

"Vid tjänstebilskörning, med helt fritt drivmedel betalad av arbetsgivaren, utgår ett förmånsvärde på privatkörning med 1,2 * marknadsvärdet av förbrukat drivmedel. Arbetsgivaravgifter beräknas på förmånsvärde 1,0 och beskattning sker. "

 

Exempel på hur man kan lägga in bilförmån 5000 kr och marknadsvärde för förbrukad el 3000 kr på lönebeskedet:

 

 

Ha en fin dag och välkommen tillbaka till forumet framöver. 

/Tinna