Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Matcha skattehändelser - eEkonomi

Ny på bokföring och speciellt avstämning.Har transaktioner på 2650, ska dessa flyttas till 1930 innan jag kan börja matcha skattehändelser
3 SVAR 3
Assistent
VISMA CERTIFIERAD BYRÅ

Hej! Undrar om du läser in skattekontot i från Skatteverket och matchar under Kassa- & bankhändelser/Konto : Skattekonto. Annars kan jag rekommendera det. I så fall så matchar du 2650 mot 1930 där. Och jag har för mig att jag då under Kassa- & bankhändelser/Konto : Företagskonto helt enkelt kryssar bort (tar bort) händelsen på Företagskontot. 
JO Forensic
MEDLEM

Gå in på ”Kassa och bankhändelser”

·        Skattekontot

·        Ny skattehändelse

·        Importera SKV-fil

·        Välj SKV-fil (Under ”Hämta filer”)

 

1/Inbetalning bokför

  • Matcha Debet = 1630 Skattekonto
  • Kredit = 1930 Företagskonto

Sedan

2/ Matcha 

  • Kred 1630 – Skattekonto

         Deb 2518 – Bet F:skatt

Theodor Ahlström
ANSTÄLLD

Hej MM,


När det gäller att matcha skattehändelser som avser moms på ditt Skattekonto i eEkonomi, som exempel när du ska betala in moms så kan du hämta in dina skattehändelser som en fil och klistra in kontoutdraget under kassa- och bankhändelser i eEkonomi. Sedan matchar du en överföring från företagskontot till skattekontot och därefter matchar du en skattehändelse mot momsredovisningen. Du får en bra bild över hanteringen gällande Skattekontot i filmen Få full koll på skattekontot i Visma eEkonomi. Du kan även kika i den skrivna hjälpen för Skattekonto för lite mer information.


Återkoppla om du har ytterligare funderingar.
/Theodor