Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Svenfabian
MEDLEM

Matchning av kontohändelser vid intern överföring eEkonomi

Jag har gjort en intern överföring mellan två av mina konton. Efter import av händelser från kontoutdraget så ser jag både plus och minus-posten under Kassa och Bankhändelser under respektive konto som omatchade. När jag går in under det ena kontot och väljer att matcha posten så hittar jag inget sätt som involverar det andra kontots händelse. Jag kan välja "Överföring mellan egna bankkonton" och sedan i rutan under välja det det andra kontot som referens. På detta sätt stämmer ju verifikationen och bankhändelsen blir ju matchad fast bara i det ena kontot. På det andra kontot finns fortfarande en omatchad händelse. Och jag kan ju inte göra en ny matchning för då blir ju det ytterligare en transaktion mellan kontona. Enda sättet verkar vara att radera denna händelse men det är ju lite synd då man inte ser den i översikten under Kassa och Bankhändelser. Händelsen finns inte med under den nya funktionen "Lägg till Bankhändelse" där verkar bara händelser från samma konto dyka upp.

1 SVAR 1
Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej Svenfabian,

Om jag har förstått din fråga rätt så har du först gått in under Kassa- och bankhändelser och där har du valt att kopiera och klistra in ditt kontoutdrag.
Då kom det med en överföring mellan bankkontot och kassakontot. I detta läget tycker jag att du endast borde ha ett uttag på ditt företagskontot och än så länge ingen händelse under kassakontot.
För här hade man då valt att Matcha detta uttag från företagskontot mot en Överföring mellan egna konton och valt Kassakontot. Först nu då hade det skapats en händelse även under kassakontot i kassa- och bankhändelser som då redan kommer vara bokförd.
Slutsumman av detta hade då tex. kunnat bli:
Debet 1910
Kredit 1930
detta då det endast är en överföring utav pengar och inget annat.

Har du fortfarande en extra omatchade händelse under det ena kontot så rekommenderar jag dig att klicka på krysset som du ser längst ut på raden så kan du välja att ta bort denna händelse.

Har jag missuppfattat så återkom gärna annars önskar jag dig en trevlig dag!
/Cecilia