Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Offert till orderläggning till fakturering

Hej

Vi säljer tjänster antigen på löpande timmar eller enligt överenskommet fastpris..

 

Ett normalt flöde för oss är att ett uppdrag beställs via tex mail eller muntligen. Vi skapar då en order i eEkonomi, ibland kan detta föregås av en offert i eEkonomi. I våra köpevillkor står det att 25% av det estimerade totalbeloppet faktureras i samband med bokning som en bokningsavgift. Resterande belopp faktureras i samband med slutleverans.

 

Har testat några varianter för  detta men upplever inte att vi får det till att fungera på ett smidigt sätt. Tex så har vi skapat en order på det estimerade totalvärdet. Angett 25% av de estimerade timmarna som levererade samt då skapat en restorder på resterande timmar. Fakturerat delleverans 1 i samband med bokning som en bokningsavgift och resterande leverans i samband med slutleverans. Upplever dock detta som lite bökigt och kanske inte heller helt tydligt för kunderna.

 

Någon med tankar om hur detta kan/bör göras?

1 SVAR 1
My Janhall
ANSTÄLLD

Hej Pernilla, 

Jag skulle säga att detta är det bästa sättet att hantera det på direkt i Visma eEkonomi. När du skapat ordern på det estimerade totalbeloppet och därefter dellevererat/fakturerat den finns alltid information om vilka ordrar som hör ihop med varandra, tänker så ni inte missat den funktionen. På bilden nedan ser du alltså den dellevererade ordern, när du klickar på den ser du Skapad restorder och dess ordernummer. På så sätt kanske det kan underlätta er hantering från eEkonomis håll. Det är likadant om du skulle klicka på restordern, då ser du Skapad från order och kan klicka dig till den dellevererade ordern. 

 

 

Funderade på hur du kunde förtydliga detta mot kunden och tänkte på en Ordertext. Under Inställningar - Företagsinställningar - Övriga uppgifter kan du lägga till olika Dokumenttexter. Lägger du in en ordertext här så kommer denna text med på varje order du skickar. Kan du kanske förtydliga hanteringen till kund här? Eller är det så informationen går ut idag? 


En annan tanke jag har är i så fall en integration till Visma eEkonomi. Du får gärna kontakta kontakta vår partneravdelning så kan dem den vägen se om en integration kan hjälpa er med en lösning som passar er. 

Känns något oklart får du gärna återkomma. 🙂 
Ha en fin eftermiddag! 
/My