Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

RCS123
MEDLEM

Periodisering av kundfakturor i Euro

Hej, vi kan inte periodisera kundfakturor som är i Euro. Vi använder eEkonomi Pro och vi hittar inget i hjälpen eller något forum om att detta inte skulle fungera. Så vi gissar att det är en bugg.

 

Vi har precis börjar använda programmet och eftersom 95% av våra fakturor är i Euro är detta en vattendelare. 

 

Hälsn

Patrick

15 SVAR 15
Ebba Arvén
COMMUNITY MANAGER

Hej Patrick! 

Det ska funka finfint att periodisera kundfakturor som är i Euro så länge ni inte har kontantmetoden. När jag kikar på ert kundnummer verkar ni ha fakturametoden, så det är inte där skon klämmer. Vi vill gärna kika närmre på varför det inte funkar hos dig. Bäst är att du ringer till oss när det passar dig. 

Jag önskar dig en fin helg! 
/Ebba

Hej Ebba,

 

Vi har provat att ringa och får lite olika besked. Ett av svaren var att det bara funkar att periodisera om fakturan är i SEK. Vilket vi tycker är lite märkligt, men eftersom olika valutor är en relativt ny feature så kan det kanske vara så att några kopplade funktioner har glömts bort, typ periodiseringarna.

 

Men om du kan periodisera en kundfaktura i Euro i era testsystem så är det ju något vi gör fel hos oss. Och i så fall ska vi ju bara ta reda på hur vi skall göra.

 

Hälsn

Patrick

Ebba Arvén
COMMUNITY MANAGER

Hej @RCS123!

Jag är verkligen ledsen för att vi har gett dig olika svar. Jag kommer att kolla upp det internt och återkomma. Jag har också startat ett ärende för att kunna höra av oss via mejl. Tack för att du har varit tålmodig, jag lovar att uppdatera dig här så fort jag vet mer.
/Ebba 

Tack Ebba,

 

Och om ni testar detta så kan det kanske ha betydelse om kunden är svensk eller utländsk? Eller så spelar det ingen roll? 

Vi fakturerar i Euro även till våra kunder i Sverige.

 

/Patrick

Hej @RCS123 

Jag vill bara meddela att du inte är bortglömd. Vi arbetar fortfarande aktivt med ditt ärende och återkommer så snart vi har ytterligare information att dela med oss av.

 

/Tinna

RCS123
MEDLEM

Tack!

 

/Patrick

RCS123
MEDLEM

Hej Ebba/Tinna,

Undrar om ni har kommit fram till något? 

 

Hälsn

Patrick

Ebba Arvén
COMMUNITY MANAGER

Hej Patrick! 

Vår utvecklingsavdelning jobbar med detta och vi är nära en lösning! 😃  Vill passa på att tacka för ditt tålamod och för att du kontaktade oss angående detta. Vi kommer att uppdatera dig så fort vi har fått grönt ljus och det funkar som tänkt. 

/Ebba 

RCS123
MEDLEM

Hej Ebba,

 

Det var goda nyheter. Då väntar jag på en uppdatering inom kort.

 

Tack!

/Patrick

Hej @Jennifer4 

Tack för att du hör av dig till oss. 

 

Förstår att du längtar efter denna funktion, men vi har tyvärr inget mer information att dela med oss av för tillfället förutom den information som Ebba tidigare nämnde i tråden. Gå gärna in och prenumerera på fliken Nyheter och få ett mejl varje gång det publiceras något nytt i ditt program så missar du inte när funktionen släpps. 

 

För att prenumerera gör du så här:

1. Logga in i forumet och gå till Nyhetsfliken för Visma eEkonomi
2. Klicka på de tre prickarna uppe till höger
3. Välj Prenumerera.

 

Ha en fortsatt fin dag

/Tinna

Jennifer4
VISMA CERTIFIERAD BYRÅ

Hej, har det kommit uppdatering i detta? Jag vill gärna ha uppdatering då vi sitter i samma sits och vill periodisera kundfakturor i EUR så fort det är möjligt. Tack!  

Ebba Arvén
COMMUNITY MANAGER

Hej @RCS123 & @Jennifer4

Tusen tack för ert tålamod!

Nu har vi ordnat att det går att periodisera kundfakturor i annan valuta än SEK, detta gäller svenska kunder. Att kunna periodisera fakturor med utländska fakturor har tidigare inte funkat i programmet och gör inte just nu heller. Det är däremot något vi har fått in önskemål om och vi ser över det som ett förbättringsförslag. Vi kan inte nu säga om och när det kommer komma mer än att vi utvärderar det. Jag har givetvis lyft denna tråd som ytterligare ett önskemål för den funktionen. Jag hoppas att ni kommer vidare i ert arbete nu när vi lyckats åtgärda det felet och ber om ursäkt i förväg om vi varit otydliga i kommunikationen. 

Önskar er en riktigt fin helg! 

RCS123
MEDLEM

Hej Ebba och supertack för att ni fixat den svenska delen av detta. Det hjälper oss en bit på vägen, helt klart. Dock vill vi gärna se samma sak när det gäller fakturor till kunder utanför Sverige. Vår verksamhet sträcker sig över de nordiska länderna samt Baltikum så vi vill självfallet att periodiseringen även skall funka utanför Sverige. 

 

Hur kan vi hjälpa dig/er att pusha på fortsättningen av detta ärende? 

 

Hälsn

Patrick

Ebba Arvén
COMMUNITY MANAGER

Hej igen! 

Vad roligt att höra att det hjälper er en bit på vägen. Jag förstår absolut ditt önskemål och håller med dig kring utländska kunder. Jag har redan tagit detta vidare men givetvis är det positivt desto fler önskemål vi får in kring en funktion. Förslag och idéer till eEkonomi lämnas via knappen Feedback och förslag som finns längst nere till vänster i programmet.  

Ha en fin vecka och återkom gärna vid fler funderingar! 
/Ebba 

RCS123
MEDLEM

Hej Ebba och tack för svar,

Jag går in på Feedback och förslag och lägger till detta.

 

Hälsn

Patrick