Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

CayTid
MEDLEM

Ränta till skatteverket verkar inte fungera

Jag använder eEkonomi och har kopplat integration till Skatteverket. Nu diffar det pga av räntekostnader till skatteverket inte verkar läggas in i som verifikation. Räntan drogs från mitt skattekonto för mer än 10 dagar sedan. Det är ett viss överskott på skattekontot så jag behöver inte betala in till skatteverket. Men saldo på Skattekonto stämmer inte mellan Skatteverket och eEkonomi. Jag blir avrodd från att bokföra manuellt nu när integrationen är aktiverad. Hur löser jag så mitt skattekonto stämmer?

3 SVAR 3
Tinne Lestrin
MODERATOR

Hej @CayTid!

 

När du har en bankkoppling till Skattekontot kan du lägga upp och ta bort händelser precis som du vill, till skillnad från när du har en bankkoppling till företagskontot. Varningen som du får är alltså bara en upplysning just för att det är ett kassa och bankkonto.

Du kan bokföra händelsen som du saknar under Kassa och bank - Välj Skattekontot - Ny Skattehändelse så får du saldot på ditt skattekonto att stämma.

 

Återkom gärna om något känns oklart eller om du har någon annan fundering.

Ha det fint!

/Tinne

CayTid
MEDLEM

Tack för ditt svar. Då skapar jag verifikationer för detta manuellt. Men förstår inte riktigt fördelen med kopplingen till skattekontot om inte programmet skapar verifikationerna automatiskt.

Hej igen @CayTid!

 

När du har en koppling till Skattekontot så ska du normalt sett få in alla händelser per automatik, men här verkar den ha missat att importera en händelse. Om du vill felsöka i det är det bäst att du slår en signal till mina kollegor på supporten vid tillfälle, då vi behöver koppla upp oss mot din miljö för att kunna felsöka vidare.

 

Ha det fint!

/Tinne