Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

MatsEngström
MEDLEM

Reskontra kunder

Undrar bara hur man enkelt skall få fram vilka kunder som betalat. Verkar inte gå att selektera eller sortera på betalningar. Vill heller inte ha med kvittningar.

 

3 SVAR 3
AnnicaL
CHAMPION

Svaret beror en hel del på vilket program du använder 🙂 I alla lägen kan du ju ta ut en kontoanalys på 1510 och granska kreditposterna. Det normala är ju att man vill se vilka som inte betalat och då står ju fakturorna kvar obetalda. 

Sitter man med en förening och ett antal hundra medlemmar så skulle det vara bra att kunna få ut betalningar. Att dumpa reskontran till Excel är helt värdelöst då ni ju också lägger ut radrubriker. Varför inte en kod för betalning och en annan för kvittning??

Har jobbat med affärssystem i hela mitt liv och detta är ofattbart funktionsfattigt, varför inte kunna lista saker på alla ledder?

 

Hej @MatsEngström!

 

Precis som @AnnicaL skriver så brukar man normalt sett vilja se vilka kunder som inte har betalat vilket du kan se i rapporten Obetalda kundfakturor i Visma eEkonomi - men såklart finns det fall där man helt enkelt bara vill se vilka som har betalat.

 

I dagsläget har vi tyvärr ingen rapport som kan visa just detta, så det får du väldigt gärna skicka in som förbättringsförslag till oss via Feedback & Förslag som ligger längst ner till vänster i programmet.

 

Som ett alternativ så kan du sortera på Status: Betalda fakturor under Kundfakturor - Alla kundfakturor:

 

Då ser du fakturanummer, kundnamn och endast de fakturor som har status Betald i listan. Kan det hjälpa dig? 🙂

 

Återkom gärna om du har några fler funderingar.

Önskar dig en fin fredag!

/Tinne