Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Skicka kreditfaktura från leverantör i utbetalningsfil

Går det att få med en kredifaktura från en leverantör i en betalningsfil? Dvs så att informationen om vilken kredifaktura man dragit av mot en debetfaktura går fram till mottagaren? Vi får många delkrediteringar från leverantörer som vi hittills valt att kvitta inne i Visma Eekonomi Smart, men när betalningen sedan går iväg på restbeloppet så visar det sig att det hos mottagaren ser ut som om vi bara delbetalat en av deras fakturor. De får alltså inte information om att vi först kvittat en kreditfaktura. Vi har bankkoppling mot Handelsbanken och väljer själva när vi ska exportera en fil. 

3 SVAR 3
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej Annsan1,

 

Såhär fungerar det i Visma eEkonomi. Du kan inte få med dig kreditfakturan i betalfilen till banken utan som du ser på den bifogade bilden så antingen kvittas dina fakturor och mellanskillnaden skickas med i filen eller så kvittas dem inte och hela beloppet på leverantörsfakturan betalas och kreditfakturan ligger kvar i Visma eEkonomi tills vidare.

 

image (13).png

 

Har du några följdfrågor eller funderingar så är du alltid välkommen att höra av dig till oss.

Trevlig helg! /Tinna

Fd medlem
Inte tillämpbar

Ok, tack, så då är det med andra ord manuell hantering som gäller när man vill visa att man dragit av en kreditfaktura vid betalning?

Hej Annsan,

 

Du har tolkat detta helt korrekt. Det blir manuell hantering som det ser ut idag.

 

Önskar dig en fin vecka. /Tinna