Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

HenrikT
NY MEDLEM

Utgående balans i balansräkningen 2021 stämmer ej med ingående balans 2022 (två konton)

Hej,

UB2021 så låg konto 2650 under kortfristiga skulder och för 2022 på IB så ligger konto 2650 under kortfristiga fordringar (negativ fordran)  (under tillgångar).
Detsamma gäller för konto 2510 (skatteskulder) som på IB2022 ligger under övriga fordringar (tillgångar) och UB2021 så låg detta konto under övriga skulder.

Så kontona stämmer. Har redovisningsprinciperna ändrats kring var i balansräkningen som dessa konton ska ligga? Eller är det något fel i rapportgeneratorn i Visma eEkonomi?

Tänker att detta förklarar skillnaden i Summa Tillgångar/Skulder eget kapital mellan UB2021 och IB2022.

1 SVAR 1
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej @HenrikT
 

Varmt välkommen som ny forummedlem 🙂


Det är alltid svårt att felsöka via ett forum i och med att vi inte ser helheten i din bokföring.
Anledningen till att det blir som du beskriver kan bero på att vid årsskiftet flyttar sig beloppet i balansräkningen om du har positiva skulder/negativa fordringar.

 

Om du har ett debetsaldo på exempelvis 2510, som när du har en fordran hos Skatteverket, så kommer Visma eEkonomi att lägga 2510 under Omsättningstillgångar - Skattefordringar.

Detta hanteras precis som du nämner olika från program till program, och det finns ingen särskild inställning för att styra detta i eEkonomi utan det sker automatiskt vid årsskiftet.

 

Om det fortfarande känns som något är felaktigt gällande dina konton i balansräkningen så är du välkommen att kontakta vår support så ska vi kika på hur det ser ut hos dig rent programmässigt.

 

Ha en fin eftermiddag!

/Tinna