Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Utlägg till medlemmar liknande leverantörsfakturor (ideell förening) - eEkonomi

För ideella föreningar så förekommer det ofta att medlemmar köper saker privat till föreningen. Medlemmen skriver då en utläggslapp med kvittot och jag bokför sedan utläggslappen och överföringen av pengarna till medlemmen.

Det hade varit grymt om man kunde använda samma system som leverantörsfakturorna för dessa utläggslappar. Då skulle man lättare ha koll på de medlemmar som inte fått pengar än/man inte bokfört överföringen av pengarna till. Det skulle också spara mycket tid.

Jag funderade ett tag på om jag skulle fula in varje medlem som lämnar in utläggslappar som en leverantör, men då kontona inte stämmer med skuldtypen (2440 istället för 2820) så ser det inte så bra ut i bokföringen.
1 SVAR 1
Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej Emil,

Det låter som att funktionen med bildunderlag hade varit något för er.
Ni kan välja att fota/scanna in kvitton på de utlägg som era medlemmar gör med hjälp av någon av våra appar Visma eEkonomi eller Visma Scanner. 
Hur det funkar kan du läsa om i Bildunderlag
Då hamnar dess bildunderlag under Inköp - Bildunderlag och som Ej kopplade bilder.
På så sätt missar du inte att ni ska föra över pengar till dessa medlemmar.

När detta sedan ska bokföras så kan du välja att göra det under Inköp - Bildunderlag - Ej kopplade bildunderlag och klicka på bilden och då kan du välja att göra det som ett inköp mot kvitto.
Däremot kan du då enbart kontera det från ett bankkonto och vill du boka det direkt mot 2820 så får du göra detta som en manuell verifikation istället.
Gå då till Bokföring - Verifikationer - Ny verifikation och längst ut till höger får du då en flik då du kan välja att koppla din bild.

Hoppas att detta kan vara något för er


/Cecilia