Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Val av bokföringshändelse - eEkonomi

Hej! Jag är kassör i en vägförening och har just börjat med bokföring och Visma eEkonomi Smart. Jag använder kontantmetoden. Jag har importerat bankhändelser genom "klistra in kontoutdrag" och gör sedan "matchning". Jag valde några transaktioner och sen bokföringshändelse "övrigt uttag", för tex hyra av lokal för årsmöte K 1930 och D 5010. När jag kom till att bokföra utbetalt arvode till styrelseledamöter som jag ville ha mot konto 6410 stötte jag på patrull. Jag fick välja bokföringshändelse "inköp mot kvitto" för att kunna kontera 6410. Jag förstår inte kopplingen mellan val av bokföringshändelse vid matchning respektive vilka konton jag kan välja att bokföra på, hur fungerar detta? Nu har jag en blandning i mina verifikationer där "dokumentyp" anges som "Inköp mot kvitto" respektive "Övrigt uttag", har detta någon betydelse och i så fall vilken (förutom att det stör mitt ordningssinne :))?

 

 

Den här frågans innehåll har verifierats och uppdaterats av Visma Spcs 2022-12-19.

2 SVAR 2
Bertil73
MEDLEM

Jag gissar att det inte alls spelar någon roll vilken text det står. Välj övrigt uttag och egen kontering så kan du kontera som du vill.

Det spelar ingen roll vad det är för dokumenttyp. Min enda kommentar är att missa inte att styrelsearvode ska hanteras som lön och sociala avgifter och avdragen skatt ska hanteras. Inte alla små föreningar som är registrerade som arbetsgivare och inte så vanligt att man därför ger en ersättning på detta sätt.

Mvh
Lovisa
Med vänlig hälsning

Lovisa Ljungvall
4L Ekonomi AB
0522-650100