Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Ändra automatiskt momskonto i Visma Scanner

Hej!

När man scannar in kvitton samt lägger in leverantörsfakturor så konteras momsen automatiskt på konto 2641. Jag brukar själv använda 2640. Konto 2641 är hårdkodat, varför går det inte att få välja själv?

Jag önskar även att leverantörsfakturor läses in med automatik och konteras per leverantör som jag kan göra i Fortnox, med valfritt kostnadskonto. Det spar mycket tid, är det någon tjänst som kommer att utvecklas?

MVh

Helena

1 SVAR 1
Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST

Hej Helena29!

 

Jag skulle gärna vilja börja med att kontrollera ett par inställningar för att se om vi skulle kunna lösa detta för dig. Om du går in under Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar- Kontonummer. Vilket konto har du angivet i fältet Ing moms? Som standard finns 2641 angivet där, är det så även för dig och löser det sig om du ändrar till 2640 där istället?

 

Om det inte löser sig så skulle jag gärna vilja veta om det används någon konteringsmall på leverantören. När du är inne på leverantören i ditt register ser du detta i högerkolumnen i fältet Kontmall. Om det finns en konteringsmall vald på leverantören kan det vara så att du behöver uppdatera momskontot även i den. Detta gör du genom att gå in på Bokföring - Konteringsmallar och välja mallen som angivits på leverantören. Här finns rader för varje konto som används och du kan byta ut konto 2641 till 2640 istället.

 

/Joanna