Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Ricky_2
MEDLEM

Avgiftskod på Leverantörsfaktura

Om man skickar en betalningsfil med en utlandsbetalning går inte "Avsändaren betalar alla bankkostn" (Avgiftskod på flik Betalningar) igenom utan refuseras av banken. En sådan betalning måste då göras manuellt på banken eftersom betalningen stoppats i filen. Filen kan inte skapas om såvida man inte kör tillbaka en backup. Att undvika detta är givetvis att ändra till "Mottagaren betalar utländska kostn" vid fakturaregistreringen men om Visma kunde sätta detta val som default istället för det som inte funkar, vore problemet löst med automatik för alla och i all framtid.

5 SVAR 5
Ricky_2
MEDLEM

Glömde skriva att det avser Visma Administration 1000.

Thomas51
CHAMPION

Är det en betalning inom EU så är det inte tillåtet att även betala mottagarens kostnader. Det finns en EU-bestämmelse om detta. 

 

Ricky_2
MEDLEM

Skönt att du förstod min poäng Thomas51. Om Visma däremot ändrade defaultinställningen (som är fel eftersom det inte är ett giltigt val inom EU) så slapp man komma ihåg att ändra defaultinställningen för att betalningen ska gå igenom. En önskan om en liten liten förbättring, alltså.

Titta på arkiv > företagsinställningar > betalningar > utbetalningar > normalvärde för avgiftskod vid utlandsbetalningar. Där kan du ändra så att det blir rätt för dig i fortsättningen.

 

Bästa hjälpen på länge. Tack! 👍