Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Pernilla W
MEDLEM

Fakturera svensk kund med EUR

Vi ska börja fakturera vissa svenska aktiebolag i Euro valuta och undrar hur vi går tillväga för att allt ska bli rätt i mallen samt när man lägger upp kunden? Kunden ska sedan betala till vårt EUR valutakonto och inte till vårt bg nr.

1 SVAR 1
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej

Tack för att du kontaktar oss och varmt välkommen som ny forummedlem 🙂

 

Vi har ingen färdig lösning för att fakturera svenska kunder i EURO men du kan lägga in ert IBAN-nummer som ett textobjekt i en kopia av din fakturamall. Sedan knyta/kopplar du den nya mallen direkt på kunden under Försäljning - Kunder - Fliken 4 Utskriftsval.

 

Här har vi samlat instruktioner för de vanligaste malländringarna.
 

Det går inte att hämta objektet för Euros IBAN-nummer. Du behöver även göra inställningar på kunden i kundregistret att de har valuta EUR. Det gör du på Försäljning - Kunder - Fliken 2 Fler uppgifter
Tänk på att det inte kommer att fungera att använda elektroniska fakturor då tjänsten inte kan läsa av IBAN-numret du lagt in som ett textobjekt. Så denna lösning funkar endast om du skriver ut fakturan till pdf, mejl eller brev.
 

Det ska inte vara någon markering i Export och EU-valuta om fakturan ska hanteras som en vanlig svensk faktura och moms. Eventuellt behöver du även lägga in ett fält för att specificera det svenska netto/bruttobeloppet.
 

Malländringar är i regel ganska kluriga och är ingenting som ingår i ditt vanliga supportavtal men däremot hjälper vi dig gärna att komma i kontakt med en kunnig partner som säkert kan hjälpa dig. På vår hemsida finns mer information och förslag på vem som kan hjälpa dig. 
 

Hoppas du löser det och att vi ses i forumet snart igen. 

/Tinna