Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Henrik10
MEDLEM

Felaktig omsättningshastighet

Om jag inte helt missförstått hjälptexten så utgår statistikfunktionen från att alla artiklar existerade vid årets början. En artikel som tillkommit någon gång under året får alltså en felaktig omsättningshastighet i jämförelse med de artiklar som faktiskt fanns. Är det verkligen så illa ställt med statistiken? Kan jag ens få fram vilka datum mina artiklar skapats i Visma?  Det verkar inte så. Därmed också omöjligt att bygga en korrekt modell för lagerberäkning.   Hoppas att jag har fel men det ser inte så ut...  😞 

3 SVAR 3
Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST

Hej Henrik!

 

Det finns i dagsläget inget fält som visar när en artikel lades upp i programmet.

 

När det gäller omsättningshastigheten så tar det hänsyn till den specifika artikeln genom att beräkning görs på omsatt antal/ genomssnittslagret vilket ger ett unikt värde för varje artikel oavsett om den är skapad innan året började eller efter. Enligt vad jag kan läsa mig till så är detta ett vedertaget sätt att beräkna omsättningshastighet, men du får gärna dela med dig av hur dina tankar går. Har du arbetat med en annan typ av beräkning av omsättningshastighet tidigare?

Tack för svaret!  Du har rätt, det är jag som använder fel begrepp. Omsättningshastighet enligt standarddefinitionen fungerar inte hos oss då vi har många beställningsvaror. Eftersom de per definition är sålda i samma stund som de kommer in i lager sticker de ut med extremt hög omsättningshastighet. 

Det jag söker är antal sålda/tidsintervall  (i mitt fall 2år) men nya artiklar under denna perioden måste räknas från den tid då introducerades eftersom de annars får ett för lågt snittvärde. 

Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST

Hej igen!

 

Tack för återkoppling! Då förstår jag mer hur du arbetar. I dagsläget finns det inga planer på att införa en sådan hantering, men vi håller ögonen öppna om det skulle vara så att förutsättningarna förändras.