Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Gör artiklar inaktiva automatiskt vid prisinläsning

Hittar inte hur man gör att alla nya artiklar som man läser in automatiskt blir inaktiva?
Då vi har många olika leverantörer som kan leverera samma produkt. Dvs att de aktiva har vi aktiverat. stöter  man på en inaktiv så vet man att den inte skall säljas, alternativt kunna aktivera denna.

8 SVAR 8
Fd medlem
Inte tillämpbar

& Massuppdatering är inget alternativ
Michael Holmgren
APPLICATION SPECIALIST

Hejsan!

I samband med en prisinsläsning har du idag inte möjlighet att lägga in att artiklarna ska vara inaktiva som ett normalvärde, du skrev i denna tråden att massuppdatering inte var ett alternativ men jag måste ändå fråga varför det alternativet går bort?

Efter en prisinläsning är just nu det enda alternativet att göra en massuppdatering, du man använda programmets markeringshjälp för att markera flera artiklar samtidigt och därefter massuppdatera och inaktivera de artiklarna. 
Fd medlem
Inte tillämpbar

Tack för svar! Genom en massuppdatering kan jag ju inte sortera efter exemeplvis senast tillagda artiklar. Har redan cirka 3000 aktiva artiklar. Men tänkte läsa in alla leverantörernas artiklar vilket. Blir ca 40.000 artiklar. Hur ska jag ha i huvudet vilka som är aktiva idag och vilka som jag precis lagt till och skall markeras som inaktiva? Med vänlig hälsning, Anton
Linnea Norden
ANSTÄLLD

Hej!

Ett alternativ för att kunna använda dig av massuppdatering är att du märker de artiklar som du vill ska vara aktiva med en bokstav/siffra i något fält du inte använder i artikelregistret. Tex i  sort begrepp, anmärkning 1 eller 2. Du kan ju innan du gör första prisinläsningen i artikellistan använda markeringshjälpen för att markera alla aktiva artiklar och sedan massuppdatera tex Sort begrepp till att vara ett A. Och sedan när du gjort prisinläsningen kan du via markeringshjälpen skriva INTE A som urval på sort begrepp och då markeras alla som inte har ett A i sort begrepp och du kan massuppdatera dessa till att vara inaktiva. Och om det sedan är någon artikel ni ska sätta som aktiv så får ni sätta ett A i detta fallet i sort begrepp.

//Linnea
Fd medlem
Inte tillämpbar

Skulle kunna använda anm. 1 eller 2. men hur ska jag kunna se dom i listvyn? Går ju inte vara inte på "kort" nivå och markera dom styckvis...

2544
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej!

Du kan lägga till dessa två kolumner i listan genom att högerklicka någonstans och välja Kolumninställningar
Hoppas detta löser ditt problem!

/Johan
Fd medlem
Inte tillämpbar

Ja kanske.  Får testa. problemet är ju att jag inte kan sortera på "Anmärkning" Dvs så att de tomma hamnar överst och de med anmärkning unders exempelvis.
3236
fjelle
UTFORSKARE

jag gör så att jag skapar en artikelgrupp där jag som jag läser in alla ny artiklar till  då är det lätt att sortera och massuppdatera  du ändrar  via inställningar (läs in) och välj artikelgrupper där väljer du vilken grupp du använder