Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Lillle22
MEDLEM

Inläsning av leverantörsfakturor

Hej

Skulle det inte vara bra att man kunde läsa in leverantörs fakturor som saknar bg- / pg-nummer via autoinvoice? (Har ej fungerat för mig)

Man har ju vissa fakturor från bank m.m. som dras via autogiro och dom skall hade varit bra med underlaget i digital form. Är ju skönt om man kan bli så pappers fri som möjligt :-).

/Tommy

2 SVAR 2
Davor P1
CHAMPION

Ska du klara dig utan papper har du två vägar att gå:

1. Skaffa en integrationslösning via exempelvis SWINX eller dylikt
2. Aktivera AutoInvoice i programmet och välj att använda Vismas inläsningscentral.

Beroende på antalet fakturor som skall hanteras blir kostnaderna varierande. Har du många fakturor varje månad kan en integrationslösning bli billigare i längden.

Kör du via Autoinvoice talar du om för alla som skickar fakturor till dig via mail eller post att du har en särskild postadress för fakturor. Då blir alla fakturor inlästa och du får in dem via autoinvoice till 100%

//Davor P
Helena Andersson
ANSTÄLLD

Hej Lille22
Davor har helt rätt i de två föreslagna alternativen för att klara sig utan papper, dock
har scanningcentralen via AutoInvoice vissa krav och regelverk per fält för att dokumenten ska hanteras och tolkas som en faktura. 

I detta regelverk är betalningsuppgifter en av dessa fält. Det innebär att om ett dokument utan betalningsuppgifter inkommer till scanningcentralen, scannas och tolkas dokumentet som en icke-faktura och skickas därefter till din mejladress som du angivet när du aktiverat tjänsten. Det måste då alltså finnas betalningsuppgifter med på fakturan. 

Skulle Mobil Scanner vara ett alternativ?