Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Mikael51
UTFORSKARE

Kunder vill betala i utlänsk valuta / IBAN-nummer på fakturan

Hej,

 

Kronan faller stadig och en del kunder som får betalt i utländsk valuta vill gärna betala i den. Vi gör inköp i olika valutor så det passar oss bra. Det är inte så många än men det verkar finnas ett gryende intresse för det.

 

Jag har hittat en fakturamall som verkar passa: Utländsk kund + moms (trots att det är svenska kunder). Men det är några problem: Jag verkar inte kunna koppla en fakturamall till specifika kund (att använda olika fakturamallar beroende på vilken kund jag fakturerar). Sen redovisas inte momsen i SEK men det är kanske ett annat problem?

Jag bara kan använda ett IBAN i företaget, vi har ju ett IBAN för varje valuta (men samma BIC). Det finns ju möjlighet att fylla i valutakonton med olika kontonummer, men inte IBAN?

 

Med vänlig hälsning

1 SVAR 1
Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST

Hej Mikael51!

 

Det stämmer att det inte går att koppla en fakturamall till en specifik kund. Du kan använda dig av det vi kallar Extra fakturadokument för att få tillgång till ytterligare en fakturamall när du väl ska skriva ut fakturan, men du kan inte välja den på en specifik kund. Vill du använda dig av ett extra fakturadokument kan du läsa mer om hur du skapar detta i hjälpen:

https://www.vismaspcs.se/visma-support/visma-administration-2000/content/online-help/utskrifter-extr...

 

När det gäller mallen du använder, är det en egen mall som finns i ditt företag? Jag kan inte se att det är någon av våra standardmallar. Är det en svensk kund där du har en annan valuta så ska den svenska momsen också redovisas, exempelvis om du använder mallen Faktura Silver Standard. 

 

Det stämmer att man bara kan ange ett iban-nummer i företagsinställningarna. Jag vet att ett par av våra kunder löst detta genom att lägga in en fast textrad på fakturamallen med villkoret att texten endast ska visas när man har en viss valutakod. I vår hjälp kan du läsa mer om hur du lägger in fasta textrader på fakturamallen: Lägg in fasta textrader på fakturan

 

Är det så att du vill ha hjälp att skapa en fakturamall helt enligt dina önskemål får du gärna kontakta någon av våra duktiga partners som hjälper dig med detta.Ha en fin dag!

/Joanna