Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
goranofredrik
NY MEDLEM

Linje tjocklek

(uppdaterad av Tinna Gunnarsson MODERATOR ‎2020-03-18 13:36 )

Hello,

Hur kommer det sig att linjerna jag skapar i malleditorn blir lite suddiga och otydliga? Motsatsen till "pixelperfekt"...

Kolla här:


Kolla alla linjer som finns på den bilden, så vitt jag kan se har alla samma inställning men det är bara ett som ser normalt ut. Printscreenen är tagen ifrån "utskriven PDF". Samtliga sträck har inställningar höjd 1 och tjocklek 0,1. Ska man ändra på detta för att få dom skarpare?

4 SVAR 4
Marita Jonsson
CONTENT PRODUCER

Re: Linje tjocklek - Administration

Hej!

Det är väldigt svårt att avgöra så här. Vi har ingen direkt support när det gäller malleditorn och våra mallar, utan vi hänvisar till hjälpen till programmet eller om du tar hjälp av våra partners
goranofredrik
NY MEDLEM

Re: Linje tjocklek - Administration

Vilket imponerande svar...
HeleneStruthers
ANSTÄLLD

Re: Linje tjocklek - Administration

Hej!

Linjerna i PDFen är vektorgrafik och inte pixelgrafik. Detta innebär att PDFen kan zoomas eller skrivas ut hur man vill utan att det blir pixlat.

Att linjer ser suddiga ut på PDFen beror på att datorns skärm inte har obegränsad upplösning, så när PDF-läsaren ritar ut ett streck som inte ligger exakt mitt på en skärmpixel måste den "skarva" lite för att det ska se ut som om linjen ligger på rätt ställe. Hur linjerna hamnar i förhållande till skärmens pixlar varierar beroende på vilken zoomfaktor som används i PDF-läsaren.

Hoppas det förklarar saken 🙂
goranofredrik
NY MEDLEM

Re: Linje tjocklek - Administration

Tack för förklaringen.