Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Radera artiklar

Vi har idag ett artikelregister som inte används överhuvudtaget. Nu skulle jag gärna vilja radera ut HELA artikelregistret och börja om från början helt utan att ha något gammalt som ligger och "hänger med" sedan tidigare. Men om jag provar att radera en artikel så kommer "ruta upp med en varning som lyder artikeln har lagertransaktioner. Radering bör undvikas".

Så HUR går jag tillväga för att radera samt starta ett nytt fräscht artikelregister?

2 SVAR 2
Scrapkuben
MEDLEM

Detta är nog ett av det svåraste bitarna i systemet.

Du kan radera artiklar, trots att det är transaktioner på dessa. Dock kommer systemet ihåg detta, så lägger du upp en artikel med detta nummer på nytt, så kommer alla transaktionerna tillbaka ch kan ställa till detta.

Ska man göra en sådan här grej, så gäller det att inte återanvända artikelnumrena och då det är svårt att gissa detta framåt, så kanske det hade varit bättre att bara lägga artiklarna som inaktiva. Då kan du filterar på att bara visa aktiva artiklar och på så vis få bort "gammalt".

Ett annat alternativ som jag nog själv hade valt i detta läget, är att ta hjälp av en firma som är duktiga på Visma, tex DataPartner. Starta upp ett nytt bolag i systemet, föra över all gammal historik förutom artiklar och lager och på så vis komma runt problemet.
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej!

I vårt hjälpavsnitt Radera Artikel hittar du en beskrivning på hur du går tillväga när du ska radera artiklar och lagersaldot inte är noll. Lycka till!