Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Agneta Karlsson
NY MEDLEM

Sökt post hamnar näst högst upp istället för högst upp i alla listor

(uppdaterad av Tinna Gunnarsson MODERATOR ‎2020-03-10 11:25 )

När man söker en särskild order genom att skriva in ordernumret på fliken order så hamnar den man sökt näst högst upp istället för högst upp. Detta gäller alla listor, som fakturor, artiklar mm.

Vad är orsaken till detta? Inte bra alls.

2 SVAR 2
Susanne Friman
NY MEDLEM

Re: Sökt post hamnar näst högst upp istället för högst upp i alla listor - Administration

Hej Agneta!

Det här är inget fel utan ett val vi har gjort när vi gjorde om beteendet för sökningen, se text nedan. Om det är fler som upplever att det är en försämring att du hamnar näst högst upp får vi titta vidare på det.  

Från och med version 2017.12 har beteendet för sökning förändrats. Tidigare visades alltid hela registret oavsett vad du angav. Nu visas t ex för artikelregistret endast de första 250 posterna till dess att du matat in något. Listan blir tom om inmatat sökvillkor inte uppfylls. Vi kommer att titta vidare på hur vi kan förfina det nya beteendet framöver.

Ändringen vi gjorde som påverkade sökbeteendet är att många har upplevt att det är långsamt att plocka upp artiklar på offert, order och faktura när du har ett stort artikelregister. 

Mvh
Susanne
Thomas10
UTFORSKARE

Re: Sökt post hamnar näst högst upp istället för högst upp i alla listor - Administration

Förstår inte riktigt problemet med att man även ser raden ovanför träffen? Det viktiga är ju att markeringen hamnar på sökt värde och det gör det ju?
Det är bara att mata in sökt nummer och trycka enter två gånger för att först förflytta sig till listan och med andra enter växla till kort-vy istället för list-vy.
Det här gäller när man tittar på list-vyn i offerter, order, fakturor, kundregister, artikelregister osv.

Det är inte riktigt samma när listor dyker upp vid inmatning i olika fält som jag tror Vismas svar avser.
I de fallen filtreras listan allt eftersom tecken matas in och då är markering och vy på första posten med max 250 träffar i listan.