Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Sortering vid order /fakturering

Ny version  till SQL 2018.3 eller 2018.4 totalt värdelöst när man ska fakturera från order.
När man i order gör faktura och ska tillbaka i order hamnar man längst ner bland alla orders och inte där man utgick i från ovan sett hur man ställt in listning på. I version 2017 fungerade detta utmärkt. 
Detta innebär att efter varje order som faktureras ska man scrolla ingen allt för att komma tillbaka där man var. 
Enligt support så skulle detta vara ändrat mellan 3 och 4 men tyvärr inte.
Har varit i gen men de slår i från sig .
Hur löser man detta

9 SVAR 9
Fd medlem
Inte tillämpbar

Jag har testat och när jag skapar en faktura ifrån en order och går tillbaka till fliken för order igen så hamnar jag i kortläget på ordern jag var inne på.
Går jag sen tillbaka till listan så är jag vid samma order i listan. Detta funkar för mig på både 18.3 och 18.4. Har jag missuppfattat dig?
Helena Andersson
ANSTÄLLD

Hej SF.
Det är inget som är ändrat mellan vissa versioner. Jag ändrar ditt problem till en fråga. Precis som Anton skriver så ska du hamna tillbaka till den order du en gång utgick ifrån. Gör du på ett annat vis än att skapa faktura från en order? Oavsett om jag utgår från listläget eller ett orderkort så hamnar jag tillbaka på den order jag startade på. Stänger du orderfönstret mellan eller hur gör du?
Fd medlem
Inte tillämpbar

Instämmer med tidigare inlägg. Vi läser in order från ett servicesystem. Därefter hanterar vi order i fliken "order". I mitt fall har det uppstått två saker sedan vi uppdaterade till 2018.3 från 2017.0.

1) När jag lagt till "Vår referens" samt "Resenh" så hamnar jag per automatik längst ned i ordern, d.v.s. jag får scrolla upp för att se de ifyllda orderraderna.

2) När jag skapat faktura av order, hamnar jag i kundfakturafliken. När jag sedan går tillbaka till orderfliken, hamnar jag på den senaste order som jag gjort om till faktura. Får klicka på lista och sedan en annan order för att den fakturerade ordern ska försvinna.

Det blir störiga moment i längden, så ser gärna att ni försöker jobba bort detta.
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Helen / Anton 

Det du beskriver är rätt när man har i listläget ” alla ” i order men när vi fakturera så har man listläget ” ej fakturerat” och då hamnar man sist  och då måste man scrolla igenom alla tills man kommer där man var.
Förut hamnade man tillbaka där man var och kunde använda piltangent till nästa, oftast så har man/jag även sortering på kundnamn och då blir det att scrolla
Testade idag att fakturera till kund på E , fakturan skapades , tryckte på fliken "order " för att komma tillbaka och då visades den order som jag gjorde i kort form men när man trycker på pilen för nästa  är man på bokstaven V.

Detta är mycket frustrerande och tidslukare till ingen nytta
Man måste ju komma tillbaka där man var.

PS

Jag stänger inga fönster under.  

Helena Andersson
ANSTÄLLD

Hej 
Det är en förändring gällande sök och urval. Anledningen är databasen. Har du ett urval som exempelvis ej fakturerat och sedan fakturera då är den ordern fakturerad och tappar då kopplingen till det urval du har uppe i huvudet. Jag förstår att det är stökigt då den förra databasen inte var lika känslig. 
Fd medlem
Inte tillämpbar

Så hur gör man om nu när man skapar fakturor från order? Om jag har lista i orderfliken uppe, urval: Ej fakturerade, skapar en faktura av en order. Hur ser det sen ut när jag går tillbaka till orderfliken? Är det alltså inte som nu, att jag kommer tillbaka till Ej fakturerade? Och att då den ordern som jag fakturerat är borta, och jag kan fortsätta med att skapa faktura av nästa order?? Förklaring TACK! Måste veta innan vi laddar ner uppdateringen.
Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST

Hej Marie,

Tack för en tydlig beskrivning av hur du arbetar! När du skapat faktura av order från orderlistan och därefter går tillbaka till fliken Order kommer urvalet ligga kvar (Ej fakturerade), men nästkommande order i listan kommer inte automatiskt markeras som det var i tidigare versioner, utan du hamnar längst ned i listan. Du behöver därför manuellt peka ut nästa order som du vill fakturera om du vill skapa dem i den ordning som du valt i huvudet.

/Joanna

hej

vi jobbar på liknande sätt med restorder, sorterade tidigare på Ej Följesedel, scrollade genom orders, skrev ut, fortsatte scrolla, snabbt och effektivt. Efter den uppdateringen för nåt år sen, så funkar inte detta. Gör man så, hamnar utskriven order sist och man måste tillbaka i listläge och leta upp var man var. Hur gör Ni andra när det kommit in varor och man ska gå igenom restorders+skriva ut ?

 

tack

 

Henrik10
MEDLEM

Jag håller med om att detta är en mycket stor försämring. Istället för att snabbt och smidigt stega igenom orders och hantera dem i följd så måste man nu leta sig tillbaka manuellt i listan. Önskar att Visma började intressera sig för kunder som hanterar mycket orders och som kräver en smidig och effektiv process.