Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Ta bort fakturor?

Vi undrar om det finns ett snabbt sätt att radera eller makulera leverantörsfakturor i Visma Admin 500. 

Vi har fått ett fel där samma leverantörsfaktura mångdubblats, dvs den finns inlagd i listan mer än en gång med samma fakturanummer. Detta har skett på två företag och på flertalet leverantörsfakturor. Det är lite olika hur många exemplar vi har i listan av varje faktura, men upp till 80-100 ex av en och samma faktura har förekommit. 

Vi har påtalat felet till Visma som först sa att det inte gick att ha fler av en och samma fakturanummer, och sedan ville att vi skulle göra registervård, vilket inte hjälpte. Alla "extra"-fakturorna fanns fortfarande kvar. Nästa tips var att manuellt gå igenom listan och makulera de felaktiga fakturorna. 

Nu har en av oss på kontoret suttit en hel arbetsdag med detta makulerande av en och en faktura. Det tar 5-10 sekunder att makulera en faktura, så det blir ca 9 fakturor i minuten som vi har makulerat. 

Nu undrar vi om det finns ett snabbare sätt att makulera än en och en faktura. 
Alternativt om någon här kan mer än Visma support och vet hur man raderar fakturor helt, helst många på en gång. 

Vi är inte i närheten att vara klara med detta så all hjälp är välkommen. 

Tack på förhand!

8 SVAR 8

Hej Jp Maria

Måste börja med att fråga om du använder Vismas tjänst Autoinvoice och om du läst in det flera gånger.

Tror inte det finns så mycket mer att göra än att makulera varje faktura.

Om det finns backuper kan det vara en möjlig lösning att lägga tillbaka den och sedan manuellt.

Kan ev. hjälpa till om du skriver här igen. 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Vi använder inte Autoinvoice.

Vi har bakvägen (genom att kontakta vår datasupport, som i sin tur kontaktat Visma) fått reda på att Visma hade en krash i sitt API system (eller vad det heter) och att detta antagligen är anledningen till att felet uppstått från början. 

Tyvärr har vi ingen backup där vi har färre fakturor som vi kan rulla tillbaka till. 

ok Vad synd.

Vilken version har du på adm.

Fd medlem
Inte tillämpbar

Visma Administration 500, version 2018.03
Fd medlem
Inte tillämpbar

Vi står i kö till telefonsupport nu eftersom det dykt upp tusentals nya fakturakopior på ytterligare ett av våra företag. Tack för hjälpen men nu får de fixa detta på Visma.

Då hoppas vi på att visma kan hjälpa till. Be dem koppla upp sig direkt via nätet och hjälpa dig.

Använder du Autoinvocie så ska de kunna hjälpa till med den delen också.

Helena Andersson
ANSTÄLLD

Hej JP Maria!
Tyvärr finns det ingen markering och eller massuppdatera funktion på leverantörsfakturor. Utan du får klicka in på varje och makulera manuellt. Har du Alla som val i urval så kan du klicka dig vidare med pilarna så slipper du hoppa ut i listan varje gång. 
Är det en integration du har då som spökar, vilken har du? Jag skulle vilja att du uppdaterar till den senaste versionen men BARA om det är okej med din integration som läser in dina leverantörsfakturor. 
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Helena Andersson,

Som jag skrivit i en annan tråd - https://forum.vismaspcs.se/visma_spcs/topics/visma-adm-500-ur-funktion-dag-14 - har semestrar börjat hos oss och vi har ingen extra personal anställd enbart för att hantera Visma programmets fel och buggar. Det innebär tyvärr att vi inte har möjlighet att själva ta bort fler av dessa felfakturor. Vi har manuellt raderat tusentals, och nu är det Er tur att hjälpa oss att radera ytterligare tusentals. Vi har möjlighet att låta Er supportpersonal vara uppkopplad mot vårt program och manuellt radera under några dagar. Det är den enda lösning vi kan komma på, annat förstås än att ni omedelbart utvecklar markering/massuppdatering/massradering för leverantörsfakturor. Jag skulle tro att det senare tar mindre av Er tid i anspråk.

Tack för svar i denna tråd.