Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Jenny_44
MEDLEM

Tankar kring fusion av två bolag

Hej

Vi har två bolag som under hösten kommer slås ihop till ett. Skulle behöva lite goda råd om det är någon som gjort detta innan. Några goda råd? Några varningar? Vad ska vi tänka på?

En konkret fundering vi har är integrering från andra program. Vi är en byggfirma och för projektering, arbetsledning och fakturaunderlag använder sig just nu av två olika program, Bygglet och Rekyl. Ingen är villig att gå över till den andra utan dom vill behålla det som det är. Kan man integrera två program in till samma företag i Visma? Hur funkar det med nummerserier osv?

Alla tips är välkomna! //Jenny

 

Den här frågans innehåll har verifierats och uppdaterats av Visma Spcs 22-10-07

5 SVAR 5
Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST

Hej Jenny!

 

När det gäller Visma Administration finns det ingen bra hantering för när det kommer till en fusion. Det är tyvärr inte möjligt att slå ihop ett bolag med ett annat utan det du behöver göra först är att bestämma vilket av företagens säkerhetskopia du vill fortsätta arbeta i. När det är gjort kan du få hjälp att slå samman dina register så att du får med dig kunder, leverantörer och artiklar från det "gamla" företaget och in i det "nya". Kontakta vår support om det är intressant så får du mer information om vad som behövs från dig. 

Bokföringen kan du föra över med en SIE fil men vi har ingen möjlighet att flytta över kund och leverantörsfakturorna. 

Och slutligen, när det kommer till integration till andra program behöver du också bestämma vilken av integrationerna som du vill fortsätta arbeta med. 

 

Jag hoppas att du har fått några svar på dina funderingar och önskar dig en fortsatt fin dag!

/Jenny

Tack för svar. Det är ingen av oss här som gjort det innan så det är mycket tankar kring va man kan göra, vad man borde göra och så får man lämna utrymme för "det tänkte vi inte på" så vi försöker jobba så proaktivt som möjligt. Det som är vår huvudsakliga stötesten är hur det här med integrering från två olika håll ska fungera, om det ens är möjligt. 😕

Hej igen,

 

Jag förstår att det är mycket att tänka på och det är bra att du är ute i god tid med dessa funderingar!

När det gäller integrationer från två olika håll var jag tvungen att dubbelkolla hur det är från Administrations sida. Det finns inga begränsningar på antalet integrationer du kan använda dig av men det kan nog tänkas bli lite rörigt att använda två system som egentligen gör samma sak, särskilt om integrationerna uppdaterar samma register osv. Så det allra bästa är ju såklart att det tas ett beslut om vilken integration som ska användas för det sammanslagna företaget. Kontrollera också gärna med integrationspartnerna om de ser några andra hinder i att ha två lösningar innan ett beslut tas. 

 

Ha en fin midsommar 🙂 

/Jenny

Som det ser ut nu så vill ingen av verksamheterna byta program/integration. Möjligtvis om man hittar ett program som fungerar för båda verksamheterna men det hinner vi inte...
Som jag ser det så är det ju nummerserierna som funkar till det. Ena programmet ger t.ex. en faktura sitt fakturanummer för ihop med integrationen just som den förs in i Visma. Andra programmet hämtar fakturanumret från Visma direkt så där känner jag att det blir risk för en "krock" både va det gäller kundfakturor och lev.fakturor. Vet inte om man kan arbeta med två nummerserier på samma gång? Men förr eller senare lär dom ju komma ikapp varandra.

Agnes Ohrling
COMMUNITY MANAGER

Hej Jenny!

 

Vi förstår dina tankar kring detta och i ditt fall skulle vi rekommendera att kontakta dina integrationspartners för att se hur det ser ut med nummerserieinställningar och dylikt hos dem. I Visma Administration kan man nämligen bara ha en nummerserie som blir standard i programmet. 

 

Om du skulle göra så att till exempel Bygglet går på Visma Administrations företagsinställningar och nummerserie och att du i Rekyl manuellt skriver in fakturanummer varje gång så är risken tyvärr stor att det blir fel, precis som du nämner. Men det kan vara värt att dubbelkolla med integrationspartnerna ifall det finns någon lösning eller work around kring detta. Jag vågar tyvärr inte lova någonting dock eftersom det som sagt endast går att arbeta med en nummerserie i taget i Visma Administration.  

 

Hoppas detta hjälpte dig något i din fråga. Du är varmt välkommen här i tråden igen om du har några fler funderingar. 

 

Ha en fin kväll!

 

/Agnes 

 

 

Hittar du ett inlägg som du gillar eller som har hjälpt dig? Ge det en like eller markera det som en 'Godkänd lösning' för att sprida vidare kunskapen till andra användare här i forumet 🙂