Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Utbetalningar betaldatum

I utbetalningar , skulle man inte göra så att när man klickar i betaldatum så blir den raden automatiskt i bockad , man får bort en knapptryckning för att bocka i och en för att klicka i betaldatum.

3 SVAR 3
Davor P1
CHAMPION

Jag rekommenderar att du använder dig av retutfiler från bankgirot. På det viset får du en automatisk avprickning av både kund och leverantörsfakturor. Då har du sparat en hel del arbete.

//Davor P
Fd medlem
Inte tillämpbar

Kollade med Swedbank , då måste man även göra inbetalningarna genom VISMA och sen skicka in en fil. För att kunna få tillbaka en returfil. Och då måste man köra precis ALLT som levfaktura. Korrekt ?

Inte riktigt.

Inbetalningarna kommer som en "BGMAX" fil som du läser in i Visma.

Leverantörsbetalningarna läggs i en fil av visma som du laddar upp till banken.
När denna fil skapats ändras statusen på fakturorna från EJ BETALD" till "PÅ VÄG"

Från banken får du dagligen filer som du laddar ner till din dator.

En fil är leverantörsfakturor. När den filen läses in så "prickas betalningarna av" automatiskt. Fakturorna går från statusen "PÅ VÄG" till "BETALD". När du journalför betalningarna "försvinner" fakturorna från utbetalningar.

När det gäller kundfakturorna så går du in under INBETALNINGAR - Återrapportering inbetalningar.

Här klickar du på "läs in återrapporteringsfil". Med lite tur så kan programmet få rätt på alla betalda fakturor automatiskt. I en del fall där betalarna inte angett fakturanummer på betalningen behövs det lite handpåläggning så att fakturorna får statusen betalda.

När du journalför betalningarna plockas de successivt bort från skärmen.

En liten brasklapp är att banken vill ha ett par kronor i årsavgift för tjänsten, men den tjänar man in flera gånger om genom att man automatiserar hanteringen så att det tar "ett par sekunder" per faktura i hanteringstid till "någon minut"

//Davor P