Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Annelie10
MEDLEM

Utskrift till PDF - programmet väljer alltid klientmappen - kan man styra om detta?

Hej, Version 2023.3 Administration 2000

Förut när man skrev ut flera kontoanalyser efter varandra till PDF och valde en annan mapp än Klient mappen så kom Visma Admin "ihåg" sökvägen till den mappen vid utskrift av de följande kontoanalyser. Tex när revisorn önskar utskrifter.  Numera "hoppar" sökvägen tillbaka till klientmappen och det är ett evigt klickande för att spara PDF:en i önskad mapp. Kan man ändra detta någonstans i inställningarna?

1 SVAR 1
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej @Annelie10 

 

Tack för att du kontaktar oss. 

 

Numera kan du styra sökvägen till var du att det ska sparas. Visst är det bra?
 

Under Arkiv - Sökvägar/Filnamn, fliken Övriga filer visas vilka sökvägar och filnamn som gäller för olika filer i programmet.

 

Vill du ändra sökväg och/eller filnamn för enskilda filer gör du det på respektive rad i tabellen. Du kan endast ändra på de rader som inte har en förifylld, grå text.

 

För att ändra sökväg klickar du på ikonen i kolumnen Sökväg och väljer den mapp som ska gälla. Du kan också skapa en ny mapp i dialogrutan som visas. 

 

Vill du använda samma eller liknande sökväg för flera utskrifter kan du kopiera sökvägen från en rad och klistra in på en annan.

 

Vill du ändra filnamnet skriver du antingen direkt på raden i tabellen eller klickar du på listpilen i kolumnen Filnamn. I dialogrutan som öppnas anger du hur filnamnet ska se ut för den aktuella filen. Du kan använda olika koder för att bestämma filnamnet, men även skriva in egen text eller kombinera koder och egen text. Läs mer om hur du gör i avsnittet Anpassa filnamn, sökvägar/filnamn.

 

Hoppas du få en fin kväll

/Tinna