Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Niclas19
NY MEDLEM

Re: Exportera årsbokslut till nytt bokslut

jag ska påbörja bokslut för 2019 och vill då ha in uppgifter från bokslut 2018. När jag väljer nytt bokslut i Visma 2019 så får jag gå igenom ett antal steg där det sista steget är att tala om hur jag vill att bokslutet 2019 ska få informationen för bokslut 2018, jag vill då välja att den informationen kommer via en SIE fil, den SIE filen måste jag skapa i Bokslut 2018, och min fundering är då om jag ska välja att exportera en SIE4 eller en SIE1 fil från Visma bokslut 2018, som jag sedan läser in i Visma bokslut 2019.

Jag har inte exporterat någon fil från Bokslut 2018 så det finns ingen fil för Bokslut 2019 att hämta upp, och som jag förstår det så finns ingen funktion där Bokslut 2019 kan gå in direkt i Bokslut 2018 för att hämta historiska uppgifter, utan det måste göras via filöverföring.
Maria_52
NY MEDLEM

Re: Exportera årsbokslut till nytt bokslut


Frågan du får där gäller ju hur du vill lägga in årets siffror -2019. Via sie4, via ekonomiprogram eller manuellt, den frågan har inte med bokslut 2018 att göra.

Re: Exportera årsbokslut till nytt bokslut

Gör som så att du gör som jag skrev först. Starta programmet, välj Ny, välj sedan "nytt bokslut baserat på tidigare bokslut" och markera sedan föregående års bokslut i listan nedanför. Då får du över alla siffror från förra bokslutet och mallen blir lika. Bilagorna är tomma men där skall ju nya siffror in. När du sedan kommer till hur du vill hämta upp årets siffror så väljer du där det alternativ som passar dig bäst. Prova att göra så, då skall du se att det blir som du vill ha det. och blir det inte det så kan du alltid radera bokslutet och göra ett nytt försök. Lycka till!
Jonathan Mattsson
ANSTÄLLD

Re: Exportera årsbokslut till nytt bokslut

Hej Niclas!

Som AccountantfromHell_singland säger så är det så att om du väljer att skapa ett nytt bokslut baserat på föregående år så kommer saldona du har i Bokslut 2018 att hamna som ett saldo för föregående år i det nya bokslutet. Den rutan du möts av där du ställs frågan hur du vill läsa in saldona avser för 2019. Där kommer inga saldon för 2018 komma in då det kommer från Bokslut 2018. 

Skulle du däremot när du har skapat ditt bokslut för 2019 gå in under Arkiv - Import - Uppdatera från SIE fil så ska du få valet att välja att antingen importera även föregående års saldon eller inte.

Ha en fin helg!
/ Jonathan