Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

MatsEngström
MEDLEM

Frågor vid import från eEkonomi till ekonomiöversikten

Får ta om mina 3 frågor kring detta ämne , dom har av någon outgrundlig anledning blivit flyttade till redovisningsbyrån???

 

1: Varför kan inte bilden som visar senaste uppdatering och frågar om ny export/import från eEkonomi till översikten alltid komma först. Nu kommer den inte alls om du väljer att gå in på översikten direkt efter inloggning. 

2: Varför kan man inte få välja fr o m -t o m datum vid export/import, bara bokföringsår?

3: Hur få in obetalda fakturor i ett diagram i startbilden i översikten. Vore det fel med en enkel likviditestöversikt där? Förväntade in - och utbetalningar

 

Vi är ingen redovisningsbyrå data för export/import behöver inte finnas lokalt.

 

 

 

 

 

2 SVAR 2
Khedron Wilk
CHAMPION

Anledningen till att frågor om Ekonomiöversikt blir flyttade är för att de, enligt detta forums nuvarande indelning, hör hemma under Redovisisningsbyrå-delen. Och anledningen till det är i sin tur antagligen dels för att det Ekonomiöversikt kan användas av fler program från Visma än bara eEkenomi och dels att det kanske (?) är mest redovisningsbyråer som använder översikten.

 

Se även Vilka produkter ingår i vilket område?  

Khedron Wilk
CHAMPION

1. Se svar i https://forum.vismaspcs.se/t5/Diskussion-i-Visma-eEkonomi/ekonomioversikten-igen/td-p/186944

 

2. Nyfiken-i-en.strut: varför vill du göra det? Varför inte låta systemet alltid ta all ny eller ändrad data från bokföringen upp till och med vald tidpunkt. Att helt fritt välja från och till datum låter som en garanti för att förr eller senare är det inte rätt siffror i översikten? (Obs! Min personliga åsikt, inget annat.)

3. Går utmärkt att få in både kundfodringar och leverantörsskulder i  startsiden i översikten. Eller vilken del som helst från balansrapporten. I Ekonomiöversikt -> Rapporter -> Balansrapport. Klicka på diagram-ikonen längst ute till höger på respektive rad.

Generell likviditet... är komplicerat.
Visma har försök att bygga in en sådan i startsidan för eEkonomi och det finns många önskemål och meningar m vad som borde finnas i en sådan. Det närmaste du antagligen kommer i Ekonomiöversikt är att använda de olika delarna (eller summeringarna) i just Balansrapporten.