Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Hanterar Skatt & Bokslut Pro kontrollbalansräkning och aktie- och/eller fastighetsfålla?

Hejsan. Är lite nyfiken på Skatt & Bokslut Pro och om det hanterar kontrollbalansräkning och om det finns bilagor för hantering av eventuell aktiefålla och/eller fastighetsfålla? Det tog ju en del år innan KBR kom in i vanliga Visma Bokslut, därav frågan. 

Och i Visma Bokslut får man själv skapa bilagor till eventuella fållor. och det är ju inte helt ovanligt idag efter lite börsnedgångar.

Att jag inte byter än, om nu någonsin, beror på att jag har några handelsbolag... japp, det bolagsformen finns än.......

3 SVAR 3
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej!


Kul att du är intresserad av Visma Skatt och Bokslut Pro.
 

Stöd för hantering av handelsbolag är på gång och förväntas vara klart, förhoppningsvis, runt mitten av april. Stödet innebär att vi täcker de HB/KB som redovisar enligt Årsbokslut 2017:3 och räkenskapsår som slutar 20231231 eller senare.

 

Det finns ingen möjlighet att skapa en kontrollbalansräkning i Skatt och Bokslut Pro. Vi har medvetet inte valt att prioritera den funktionen i tjänsten eftersom det troligtvis blir förändringar på området. Detta redovisas i "bolaget som brottsverktyg". Se länk . Vi vill avvakta funktionen tills vi vet mer hur det blir framåt.

 

Möjligheten att hantera aktie- och/eller fastighetsfålla saknas också i Skatt och Bokslut Pro.

Hör gärna av dig om du har några följdfrågor eller funderingar.

 

/Tinna

Hejsan och tackar för svar.  Har en till fråga och det är om programmet har en bra hantering när/om man har flera olika verksamheter i enskild firma? I Visma Skatt Proffs så finns det inte i kalkylmodulen utan man får lösa det manuellt... vilket är rätt dåligt dom gånger man har det upplägget. Men det går iaf att få till det. Det händer ju dom gånger en enskild företagare t.ex. är delägare i en jord/skogsbruksfastighet. Så det är ju inte helt ovanligt. Samma sak gäller ju om ni i programmet löst problemet där make/maka äger gemensam näringsfastighet och där man balans- och resultatmässigt redovisar redovisar allt på en av ägarna medans den skattemässiga delen fördelas. Framförallt knivigt (och inte alls hanterat i Visma Skatt Proffs) är ju då underlagen för räntefördelning och expansionsmedel på det som tidigare hette N6.  Eller är det för komplicerat för att lägga in i nya program? 

Hej @AccountantfromHell_singland 

 

I Visma Skatt & Bokslut Pro finns inget direkt stöd för att hantera flera verksamheter i enskild firma förutom att NEA-deklarationsblanketten finns med som manuell blankett. Likaså finns det ingen särskild funktion för att hantera maka/make och enskild firma. 


Programmet bygger idag på att bokföringen importeras och sedan genereras NE och så vidare baserat på den importerade informationen. På grund av detta begränsas möjligheten att skapa NE-deklarationer som inte innehåller BR/RR. 
Vi har inga planer på att införa stöd för detta i dagsläget. 
 

Trevlig helg!

/Tinna