Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

HEOH__
MEDLEM

Re: Hanterar inte högupplösta skärmar (4K)

Hej!

 

Det är samma problem med skatteprogrammet. Jag har brottats med detta i flera år nu. För att vara ett högprioriterat problem har det tagit mycket lång tid att få till.

 

Vissa blanketter är mycket svåra att använda sig av och menyerna blir halvt dolda.

 

 

3 SVAR 3
My Janhall
ANSTÄLLD

Hej! 

Jag flyttade ditt inlägg från tråden Hanterar inte högupplösta skärmar (4K)  eftersom den tråden främst berör hanteringen i Visma Administration. 

När det gäller Visma Skatt har jag varit kontakt med våra produktspecialister och fått mer information vad som gäller här. Vi är medvetna om problemet med högupplösta skärmar i kombination med Visma Skatt och just nu är vår rekommendation att använda en lägre upplösning på skärmen. Hur det ser ut framöver är dock oklart just nu, men vi vill vara så pass ärliga och säga att det inte är planerat att göra några större anpassningar för 4K bildskärmar i dagsläget. 

/My 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Har exakt samma problem, har förekommit i samtliga Vismas moduler, inte bara Admin, Skatt och Bokslut. Har lyckats lösa det genom att ändra inställningar för DPI i egenskaper för respektive programs .exe filer. Sanningen är nog snarare att Visma inte vidareutvecklar Byråstöd m.fl., utan satsar allt på eEkonomi, vilket kanske är förståeligt. Byråstödet är ju fortsatt 32-bitars, fast Windows numera saknar stöd för det... kanske ställer det också till problem. Har haft ett flertal krascher sedan förra året, misstänker att det hör ihop med att Visma nu generellt verkar ha kompatibilitetsproblem med nyare operativsystem... kanske lite varning på att ligga kvar i den lokala installationen mer, tycker inte det fungerar som det har gjort tidigare. Och dåligt med hopp om att det kommer att göra det framöver heller. Och det till ett ganska högt pris. Kanske slutligen blivit dax att hoppa över till molnet... 🙂

 

Hej Lena,

 

Förstår att det känns frustrerande men jag vill samtidigt tillägga att vi har inte slutat att utveckla för nämnda program även om det kanske upplevs så eftersom det händer så mycket spännande i eEkonomi. Dock är det precis som min kollega My skriver gällande byråprodukterna just nu. 

 

Tack för ditt inlägg!

/Tinna