Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Erica_3
VISMA CERTIFIERAD BYRÅ

Aktieägartillskott

Ett AB med inrullande förlust på 600 tusen har satt 625 tusen i villkorat aktieägartillskott. Man gör en vinst på ca 900 tusen år 2017. Så vill man alltså ta ut tillskottet. Säg att man har 300 kvar på balanserad vinst. Tar man där ut tillskottet? Tänker på skatt på årets reultat, var kommer den in?
6 SVAR 6
sivlai
MEDLEM

Förmodligen har ni väl ett underskott från föregående år då ni hade en förlust, så det ska räknas av när du beräknar skatten. 
Erica_3
VISMA CERTIFIERAD BYRÅ

Ja och då blir den balanserade vinsten 300 tusen. Tar man där ut tillskottet? Skatt på årets resultat, räknas på 300, och blir då 66'  ska den "räknas fram och betalas"  innan återbetalning av tillskott kan ske? För då finns det ju utrymme att betala ut 234'  
Fd medlem
Inte tillämpbar

Tillskottet kan tas ut efter att bolagsstämman har genomförts för det räkenskapsår då vinsten på ca 900 tusen har fastställts.

På den stämman som hålls under 2018 kan det fattas beslut om utdelning/återbetalning av aktieägartillskottet. Efter det beslutet kan aktieägartillskottet återbetalas till de ägare som gjort tillskotet från början.

Allt förutsättter alltså; färdigt bokslut 2017 med eventuell skatt framräknad i det bokslutet.


Mikael
Erica_3
VISMA CERTIFIERAD BYRÅ

Tack! Precis så tänkte jag 🙂 Men när det blir diskussion så är det bäst att kolla med er andra.
Fd medlem
Inte tillämpbar

Bra

Lycka till
Erica_3
VISMA CERTIFIERAD BYRÅ

Tack