Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Balansräkning balanserar inte pga ränteintäkter och räntekostnader

Som nybörjare upptäckte jag förra året funktionen att föra över poster från skattekontot till eekonomis skattekonto "automatiskt".

Första gången jag gjorde det fördes alla poster över och jag fick matcha manuellt.
Då visade det sig att posterna för ränteintäkter och räntekostnader hade jag missat manuellt tidigare. Dessa tillkom alltså retroaktivt för två år.

Nu när jag gör årsavslut stämmer inte balansräkningen för föregående år (och egentligen året innan det). Årets stämmer dock.

Intäktsränta bokfördes på 8314
Kostnadsränta bokfördes på 8423

Föregående års balansrapport skiljer sig alltså mot den som jag hade vid årsslutet då eftersom dessa småposter lagts till i efterhand.

Hur rätar jag till det problemet? Nån som har en idé?
1 SVAR 1
Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej,

Om man läser på Skatteverket.se så står det så här:

"Bokföringslagen innehåller inga regler om hur fel som avser ett tidigare eller flera tidigare räkenskapsår ska rättas. Bokföringsnämnden har uttalat att fel som avser ett eller flera tidigare räkenskapsår ska rättas i den årsredovisning eller det årsbokslut som upprättas närmast efter det att felet upptäcktes. Det överensstämmer med principen om räkenskapsårets slutenhet och att ett fastställt bokslut inte kan ändras ."

Om du nu då har läst in en fil från ditt skattekonto under kassa- och bankhändelser så tänker jag att du raderar dessa rader som avser intäktsränta och kostnadsränta och bokför det manuellt på detta räkenskapsåret istället.
Ska du radera en rad/transaktion här så har du ett kryss längst ut på raden och klickar du där har du möjlighet att radera raden.

Ha en fin dag!
/Cecilia