Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Highlighted

Betalat med fel kort

Hej, jag råkade betala med mitt företagskort när det var ett privat köp på restaurang! När detta hände så swischade jag tillbaka pengarna direkt då jag insåg mitt misstag. Min fråga är hur jag ska bokföra detta?

Jag tänkte att jag bokför det som en bankhändelse representation konto 6071 (inköp mot faktura) för att sedan göra en bankhändelse där jag gör en retur så att säga, där jag istället sätter in pengar på kontot och bokför det som övrig insättning konto 6071. Problemet är dock att jag inte kan välja konto 6071, programmet tillåter mig inte! Varför inte? Hur ska jag göra? 

Skulle vara väldigt tacksam för svar!
Mvh Filippa
7 SVAR 7
CHAMPION

Re: Betalat med fel kort

Hej

I en Enskild firma skulle jag använda konto 2013 för uttaget och 2018 för insättningen. I ett AB konto 2893 debet för uttaget och samma konto kredit för insättningen.

Det går att använda ett kostnadskonto t ex 6071 vid insättning men du måste klicka i rutan "aktiva konton" för att det ska komma fram för kontering men i detta fall föreslår jag enligt ovan.

MVH
Rolf

Re: Betalat med fel kort

Tack för snabbt svar! Har en enskild firma så kommer använda mig av ditt första alternativ. En dum fråga kanske, använder man sig av momskonto också och isåfall vilket?

Mvh Filippa
CHAMPION

Re: Betalat med fel kort

Hej

Ingen moms i och med att det är en privat transaktion.

MVH
Rolf

Re: Betalat med fel kort

Tack!

Re: Betalat med fel kort

Du kanske även kan svara på min andra fråga, hur gör jag om jag råkat göra ett återköp från en butik dvs ett köp som jag betalat med mitt privata kort som skulle returneras men så råkade returen gå in på mitt företagskonto istället! (varför dessa misstag har hänt är för att jag har två identiska kort från Nordea där det bara skiljer väldigt lite på namnet och jag har varit slarvig och inte läst på kortet tillräckligt noga). 

I denna situationen kan jag väl inte bara göra ett uttag för då måste jag skatta på det?

Mvh Filippa
CHAMPION

Re: Betalat med fel kort

Hej

Samma svar.

Returen/insättningen på 2018. Vill du ta ut pengarna använder du 2013. Dessa uttag beskattas ej.

MVH
Rolf

Re: Betalat med fel kort

Okej tusen tack!