Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

tinolemm
MEDLEM

Bilförmån enskild firma konto 3200

Har egen firma med förenklat årsbokslut och ska bokföra bilförmån. Enligt informationen här på forum ska det bokföras på 3200 som en gång i tiden hette nåt med bilförmån men numera kallas för nåt helt annat, men det ska funka ändå skrevs det nånstans. Så jag krediterar 3200 och debeterar 2010 men inte dyker det upp i deklarationsprogrammet i rutan R3- bil och bostadsförmån. Var ligger felet? 

6 SVAR 6
CarinaEsp
CHAMPION

Har du enskild firma och det är du själv som har förmånen (dvs ingen anställd) så ska du bara ta upp bilförmånen i deklarationen, det är inget som ska bokföras.

Tack för svaret.

Då återstår bara frågan hur man får in det i rätt ruta i deklarationsprogrammet. När jag chattade med supporten fick jag svaret att jag måste bokföra det i 3200 annars går det inte. Jag får väl kontakta supporten igen, det måste väl finnas nån på det där företaget som vet hur deras produkter fungerar.

Nu är jag tyvärr inte hemma i Vismas deklarationsprogram, men normalt så måste man göra vissa justeringar manuellt i deklarationsblanketten eftersom det finns saker som ska tas med som inte finns i bokföringen när man har en enskild firma. 

EvaLiljeros
MEDLEM

Beloppet ska anges på rad R3 på blankett NE

Eller R23 som Vismas program vill ha det till. Lite förvirrande

 

Hej på er!

Vi har tagit detta vidare till teamet som ser över möjligheten att lägga till en deklarationskontroll som triggas om man bokfört på konto 3200 och har förenklat årsbokslut samt att det är kopplat till R1. 

Jag kan inte säga när eller om detta kommer att förändras utan det får vi överlåta till våra produktspecialister. 

 

Önskar er båda en fin dag! 

//Tinna