Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Eghtebas
UTFORSKARE

Bokföra inköp från utlandet

Hej,

 

Jag gjorde ett inköp av förbrukningsinventarier från shein.se. Jag betalade med företagskortet och pengarna drogs från företagskontot. Jag fick ett kvitto (se bild) efter att de skeppade varorna.

 

Om jag tittar på informationen på kvittot antar jag att det här är ett inköp från ett land utanför EU, även om webbsidan är ett .se sajt samt att det står en adress från Irland på kvittot. Men det står exportplats "CHINA". Det finns inga tullavgifter eller moms på kvittot heller.

 

Jag har läst igenom all information som det gick och hitta, på nedanstående länkar, men jag blev inte klokare. Jag vore tacksam om någon kunde bara säga hur jag borde bokföra detta på rätt sätt och förklara så att jag förstår logiken bakom det.

 

Tack på förhand!

Hälsningar

Ali

 

Kvitto.jpg

 

https://www.bokforingstips.se/artikel/bokforing/inkop-varor-import.aspx


https://www.vismaspcs.se/visma-support/visma-enskild-firma/content/online-help/inkop-av-varor-fran-l...


https://forum.vismaspcs.se/t5/Tips-om-bokforing/Inkop-av-tjanster-och-varor-inom-och-utanfor-EU/ta-p...

 

2 SVAR 2
Joachim E
MODERATOR

Hej

Då exportplatsen är China så räknas det som ett varuinköp från ett land utanför EU. På varuinköp från utlandet så skall det inte vara med någon moms då denna inte redovisas alls i samband med själva inköpet. I vissa fall får man senare ett underlag från tullverket eller fraktbolaget om importmoms där man redovisar så kallad importmoms. 

Detta underlag kan du bokföra i sin hehet mot t ex konto 5410 då inköpet gällde förbrukningsinventarier. Ingen moms skall redovisas.

Önskar dig en fortsatt fin dag
Joachim

Eghtebas
UTFORSKARE

Hej Joachim,

 

Tack för svaret, jag uppskattar det!

 

Ha en fortsatt fin dag!

Mvh

Ali