Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Bokföringskonton café

Vi har ett AB som normalt sysslar med annat men under sommaren driver vi ett litet café. Och nu undrar jag vilka konton vi ska använda för att göra det så enkelt och bra som möjligt. Det är ingen alkohol men olika momssatser. Den kontoplan vi använder har inga anpassade konton för branschen. Men till exempel så kan vi väl använda 4056 Varor EG 25% och 4057 Varor EG 12%? Det är mest om det förmodan blir någon kontroll som vi vill redovisa detta på enskilda konton än det vanliga för inköp. Tips eller rekommendationer?

4 SVAR 4

Hej!

 

Ni importerar alltså mat och säljer i cafeet? Då kan ni använda dessa konton vid inköp. Glöm inte att ange ert momsregistreringsnummer till leverantören.

 

Mvh

Lovisa

Med vänlig hälsning

Lovisa Ljungvall
4L Ekonomi
0522-650100
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej, nej det gör vi inte men tänkte dessa gick att använda ändå. Men alltså ingen import utan enbart köp från svenska leverantörer som sedan säljs i caféet. Mest kaffe, läsk, fikabröd och några enklare smörgåsar. 

Alla konton som börjar på 4 är inköpskonton. Försäljningskonton börjar på siffran 3. Förslagsvis kan du döpa om konto 4010 till inköp cafeet och lägga alla inköp där oavsett momssats. När det gäller försäljning så kan du använda 3051 och 3052 om de inte används till annat och döpa om det till försäljning cafeet 25 % moms resp 12 %.

 

Om du har iZettle så finns en integration så att försäljningen läses in med automatik.

 

Mvh

 

Lovisa

 

 

Med vänlig hälsning

Lovisa Ljungvall
4L Ekonomi
0522-650100
Fd medlem
Inte tillämpbar

Perfekt. Det kommer räka för oss. Vi har iZettle så ska kolla hur det är uppsatt. Tack