Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

MaudKa
UTFORSKARE

Friskvård årskort

Hej!

Om man köper ett årskort som löper över årskiftet (sep-aug), ska man då räkna månadsvärde*4 för år 1 och månvärde*8 mån för år 2, eller är det när man köpte kortet som räknas dvs ska man ta allt år 1? 

 

Mvh Maud

4 SVAR 4
Joachim E
MODERATOR

Hej

Om frågan gäller uttaget av friskvård så beror det lite på hur årskortet betalas av den anställde. Om man betalar månadsvis via t ex autogiro så dras ju enbart 4 dragningar år 1. Har själv varit med om att gym inte skriver ut kvittounderlaget på hela årskortet i sådana fall så Då bör det periodiseras/delas upp på de olika åren. År två blir det ett helt årskort eftersom man då betalar för 12 månader under året. 

Betalar den anställda hela årskortet direkt så kan man ta ut hela summa på året det anskaffas.

Önskar dig en fortsatt fin dag
Joachim

MaudKa
UTFORSKARE

Hej!

Tack för svar! Betalningen är gjord på helår under år 1. På kvittot framgår perioder dvs att det gäller från sep år 1 till aug år 2. Jag tolkar ditt svar som att man både kan ta hela kostnaden år 1 eller dela upp det på år 1 och 2. Ok?

 

Maud

Friskvårdsersättning är en kontant ersättning för ett utlägg. Då den anställde hade en faktiskt utgift så skall den anställde ha hela ersättningen och det skall beräknas på årets uttag av friskvårdsersättning. Betrakta det som lön och då är det strikt kontantprincip. Sen att det löper över årskiftet är en helt annan sak. Den anställde kan lämna in ett kvitto på full friskvårdsersättning 31/12 för 2023 och sen ett till den 1/1 2024 för full friskvårdsersättning. Så ingen periodisering!

Tack! tydligt och bra! //Maud