Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Alex ek
MEDLEM

Hantera dricks till anställda

dricksen som kommer på företagskonto ska betalas till anställda. frågan är ska betalas som löne grundande eller hela dricksen till anställda? och ska beskattas so som lönen? och ska man betala momsen på dricksen?

3 SVAR 3
Josefine Johansson
MODERATOR

Hej!

 

Tack för din fråga. Vad jag kan se så verkar du ha Visma lön 300, så här kan du läsa om vilken löneart du kan använda när du betalar ut dricksen till de anställda. Dricks är momsfritt, men om den är lönegrundande samt inkomst för företaget eller inte beror lite på vilket du kan läsa om  läsa här hos Skatteverkets vägledning. Om företaget inte ses som utbetalare av dricksen så bokförs det upp som en skuld mot 28XX när företaget får in pengarna, och sedan bokförs bort när det betalas ut till de anställda. 

 

Ha det fint. 

Josefine

Alex ek
MEDLEM

ok det betyder att lägga på löneart 1174 då blir detta som kostnad? rätt

Hej igen!

 

Lönearten 1174 har standardinställning på tabellskatt och påverkar semestergrundande lönen, samt påverkar 7010/7210 beroende på vad den anställde är dvs det blir en lönekostnad ja. Om du känner dig osäker på vilken löneart du skall använda för din situation så kan du ta kontakt med supporten

Ha det fint.

 

Josefine