Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Har jag missat något vid årets början?

Hej!

Jag läste runt lite i supporten och hamnade på en tråd där det stod att man i årets början skulle boka om alla 20-konton till 2010. Detta har jag inte gjort.

Jag påbörjade nya räkenskapsåret, har hittills bara haft en handfull transaktioner (jobbar mycket med att få färdigställt min produkt, det vill säga ingen försäljning ännu och bara ett fåtal inköp).

Jag utgick från att förra årets balanser automatiskt fördes in som ingående balans genom programmet (och det har det gjorts enligt balansräkningarna), men har jag alltså missat något?

Jag har ingående balans från förra året på 1920 bankkonto, 2010 eget kapital (vilket var tillbakabetalning på skatt från Skatteverket som jag fick tillbaka under årets gång och kom direkt till mitt privata konto, fick råd här att jag inte behövde bokföra detta via ett eget uttag), 2019 Årets resultat (vilket var negativt), 2013 Övriga egna uttag och 2018 övriga egna insättningar vilket är det jag satt in under årets gång från mitt privata konto.

Borde jag ha tömt alla dessa konton till 2010, och när borde jag ha gjort det i så fall?!
2 SVAR 2
sivlai
MEDLEM

Konto 2013, 2018 och 2019 ska tömmas vid årets början och föras över till konto 2010.
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Livis,

Jag vill bara flika in och tipsa att du kan läsa forumtråden Bokföra omföring av eget kapital i enskild firma där Karl bland annat skriver om hur du kan hantera dessa konton vid årsskiftet. Hanna länkar även bra trådar om hur Årets resultat och Föregående års resultat bokförs i en enskild firma. 

Återkom i tråden om du har fortsatta funderingar!
/Fanny