Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Hur ändra efter att ha bokfört årets resultat?

Som nybörjare följde jag checklistan under rubriken Årsavstämning och har därför bokfört årets resultat 2018 alldeles för tidigt, visade det sig. 
Nu behöver jag göra ytterligare en verifikation och stämma av konton mm, det påverkar ju både resultatet och momsen. Bokföringen är inte låst, men hur tar jag bort årets resultat? Ser att jag kan korrigera men inte ta bort. 
Likande fråga berördes för ett år sedan men täcker inte helt mitt problem med resultatet: https://forum.vismaspcs.se/visma_spcs/topics/momsredovisning-efter-arets-resultat-bokforts?topic-rep... 
Tacksam för svar.

4 SVAR 4
sivlai
MEDLEM

Antigen skapar du en ändringsverifikation där du helt enkelt vänder på det du bokat, eller också stryker du hela verifikationen.
Fd medlem
Inte tillämpbar

Tack för snabbt svar!
En ändringsverifikation av Bokföring av årets resultat? Det går inte att stryka/ta bort den i åtgärder. Ska jag klicka på minus på kontoraderna 8999 och 2019 och spara?
Måste jag inte ta bort Bokföring av årets resultat för att kunna göra en ny verifikation i bokföringen?


Fd medlem
Inte tillämpbar

När jag ska göra en ny verifikation efter årets resultat kan jag bara välja avskrivning, betald skatt, egna uttag mm, inte registrera ett vanligt inköp. Pga att årets resultat är klart antar jag. Vad tror du?
Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej Eva A,

Precis som Laila skriver så får du skapa en ändringsverifikation för att boka bort uppbokningen utav årets resultat.
Detta gör du genom att gå till Bokföring - Verifikationer - letar fram din verifikation där du bokade årets resultat - klickar på den raden och när den maximerar sig ser du knappen Åtgärder.
Där väljer du Skapa korrigeringsverifikation. Nu öppnar sidan upp sig och visar hur den ursprungliga verifikationen ser ut och där bockar du i rutan Korrigera framför varje konto. 
Nu vänder programmet bort din uppbokning när du klickar på knappen Bokför.

Hoppas att du är med på vad du behöver göra.
Ha en trevlig helg!
/Cecilia